Публикуван е третият брой за 2016 г. на информационния бюлетин на НОИ

Националният осигурителен институт (НОИ) съобщава, че третият брой за 2016 г. на информационния бюлетин на НОИ вече е публикуван на интернет страницата на институцията (www.nssi.bg).

Изданието е онлайн от 27 септември и е достъпно в рубриката „За потребителя” - “Информационни материали”.

Въвеждащият материал в броя предоставя информация за избора от Народното събрание за нов четиригодишен мандат на управителя и подуправителя на Националния осигурителен институт. В публикацията са представени основните цели, които са залегнали в четиригодишната управленска концепция на ръководството на института.    

Сред основните публикации в изданието са още анализът на промените в размерите на основните видове пенсии след извършеното осъвременяване на пенсионните плащания от 1 юли 2016 г., както и подробният преглед на ситуацията при новоотпуснатите пенсии през миналата година. В броя присъства и анализ на трудовите злополуки, който включва статистически данни за нивото на трудовия травматизъм у нас през 2014 г.

Представянето на дейността на териториалните поделения на НОИ в страната продължава с анализ, посветен на предприетите действия и постигнатите резултати през първите шест месеца на 2016 г. на структурата на института в гр. Пазарджик.

Съдържанието на бюлетина се допълва от два актуални материала на Международната асоциация за социално осигуряване (МАСО). Първият материал представя новите предизвикателства пред социалноосигурителните системи в контекста на нарастващия в световен план бежански поток. Втората публикация разглежда направените констатации за настъпващи трансформации в социалното осигуряване в Европа по време на Регионалния форум на МАСО през април т.г. в Стокхолм.

Последният (четвърти) брой на “Бюлетин на НОИ” за годината ще излезе в средата на месец декември 2016 г.