Изборът на новия управител на НОИ съвпадна със заседание на Надзорния съвет на институтцията

Мандатът на Ивайло Иванов като управител на Националния осигурителен институт (НОИ) започна динамично.

Още първия работен ден на новоизбрания ръководител съвпадна със заседание на Надзорния съвет на институцията. Така, веднага след като депутатите подкрепиха кандидатурата му за поста в Народното събрание, Иванов се срещна с членовете на ръководния орган на НОИ.

Новият управител бе приветстван от представителите на синдикатите, работодателите и държавата, които му пожелаха попътен вятър на високоотговорния пост. От своя страна, той благодари за кредита на доверие, с който го посрещат надзорниците, и заяви, че приема длъжността с нужната отговорност и ще работи както за модернизацията на НОИ, така и за затвърждаване обществения авторитет на осигурителната институция. Ивайло Иванов увери присътващите, че е амбициран да изпълни изцяло управленската си концепция, като за това ще се нуждае и от тяхната подкрепа.

На заседанието на Надзорния съвет бяха приети предложения за изменения в нормативната уредба, които имат за цел намаляване административната тежест за осигурените лица и осигурителите при контактите им с НОИ. Такива промени в законодателство са част и от управленската концепция на новия управител на осигурителния институт.