Утвърден е ред и формат за подаване към НАП на отчети по държави от членове на многонационални групи предприятия

Публикувана е Заповед на изпълнителния директор на НАП, която регламентира реда и формата за подаване на отчети по държави по чл. 143ф от ДОПК от членовете на многонационални групи предприятия (МГП), както и на уведомления по чл. 143ш от ДОПК. 

НАП напомня, че отчети по държави по чл. 143ф от ДОПК се подават от:

  • крайно предприятие майка, което е местно лице за данъчни цели на България, когато сумата на приходите на МГП съгласно годишните финансови отчети на консолидирана основа надвишава 100 000 000 лв. за данъчната година, предхождаща отчетната данъчна година; и
  • заместващо предприятие майка или съставно предприятие по чл. 143ц, ал. 1 от ДОПК, което е местно лице за данъчни цели на България, когато крайното предприятие майка на МГП не е местно лице на България и сумата на приходите на групата съгласно годишните финансови отчети на консолидирана основа надвишава 1 466 872 500 лв. (750 000 000 евро) за данъчната година, предхождаща отчетната данъчна година. 

Уведомления по чл. 143ш от ДОПК се подават от всички съставни предприятия на МГП, които имат задължение да подават отчети по държави по чл. 143ф от ДОПК.

Рубрика Обмен на отчети по държави