Образователната програма на НАП и данъчната лотария с престижни награди

Образователната програма „Влез в час с данъците“ и Лотарията с касови бележки на НАП бяха наградени в конкурса „BAPRA Bright Awards“, организиран от Българската ПР асоциация. 

Международно жури оцени най-успешните ПР кампании в България, като отличи „Влез в час с данъците“ като проект, постигнал ефективен и дългосрочен резултат с ясна разпознаваемост. В продължение на 3 години приходната агенция реализира образователната програма, която има за цел да повиши данъчната и финансова грамотност на подрастващото поколение в България. Агенцията е пионер в дигиталното обучение сред младите със системата си за онлайн обучение, която беше въведена през миналата година.

Освен отличието на НАП в категория „Комуникационна кампания в публичния сектор“, Агенцията получи и приз за Лотарията с касови бележки на НАП в категорията „Проект, реализирана от вътрешен ПР отдел“. Кампанията беше отличена като проект, демонстриращ нетрадиционен подход и високи и ефективни резултати. Данните след края на Лотарията показват пълно изпълнение на поставените цели и в двете направления на кампанията – ръст на приходите от преки и косвени данъци и подобрена информираност на обществото. В играта бяха регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 млн. лв.