Годишна отчетност за дейността на предприятията 2016

И през 2017 година ще продължи да функционира изграденият от НСИ и НАП единен вход за подаване на годишните отчети за дейността (ГОД), т.е. ще можете да подадете годишния си отчет за дейността на едно място, съгласно съвместна Заповед за определянето на реда, начина и сроковете за подаване на годишния отчет за дейността на задължените лица, издадена от Изпълнителния директор на НАП и председателя на НСИ.

За да получите съответните указания и инструкции за попълването на годишния отчет за дейността, моля да кликнете върху съответната група, в която попадате:

Нефинансови предприятия

1. Нефинансови предприятия, несъставящи баланс (ЕТ)

2. Нефинансови предприятия, съставящи баланс

Финансови предприятия

3. Застрахователи 

4. Инвестиционни предприятия - инвестиционни посредници, инвестиционни дружества, управляващи дружества, договорни фондове и дружества със специална инвестиционна цел

5. Пенсионноосигурителни дружества

6. Пенсионни фондове 

Предприятия с нестопанска цел

7. Предприятия с нестопанска цел - сдружения и фондации, вкл. политически партии, църкви, читалища и др.

Бюджетни предприятия и банки

8. Бюджетни предприятия и банки

Предприятия в ликвидация или несъстоятелност

9. Предприятия в ликвидация или в несъстоятелност

Предприятия без дейност

10. Икономически неактивни предприятия

Ако сте били икономически неактивно лице през отчетната 2016 г., не се изисква да представите празен Годишен отчет за дейността. Необходимо е да попълните Декларация за неактивност през 2016 година.

            Годишен отчет за дейността може да бъде подаден по един от следните начини:

  • По електронен път, чрез използване на квалифициран електронен подпис (КЕП) в Информационна система (ИС) „Бизнес статистика” на адрес - https://isbs.nsi.bg.
  • По електронен път, чрез използване на персонален идентификационен код (ПИК), издаден от НАП, в ИС „Бизнес статистика” на адрес - https://isbs.nsi.bg, само за ЕТ.
  • На хартиен носител

Хартиени формуляри на ГОД се подават единствено с годишната данъчна декларация на хартиен носител в съответните териториални структури на НАП, по пощата с известие за доставка (обратна разписка) или в пощенската станция.

Формулярите на годишни отчети на лицата и статистическите справки могат да бъдат изтеглени и разпечатани от официалните Интернет страници на НСИ и НАП: www.nsi.bg и www.nap.bg или да бъдат закупени от НСИ.