Министърът  на финансите Асен Василев ще участва във форума „Засилване на прозрачността и управлениетo чрез колективни действия в България“

Министърът  на финансите Асен Василев ще участва във форума на високо равнище „Засилване на прозрачността и управлението чрез колективни действия в България“, организиран съвместно от Базелския институт за управление и Министерството на финансите, в сътрудничество с Американската търговска камара в България, Българо-швейцарската търговска камара и Transparency International Bulgaria.

Събитието ще подкрепи настоящите ангажименти и антикорупционната програма на правителството на България, включително Стратегията за борба с корупцията на България за периода 2021-2027 г., Програмата за действие на срещата на върха за демокрация и Партньорството за открито управление. Насочено е към обединяване на усилията на държавните институции, бизнеса, организациите и заинтересованите страни, които да подкрепят правителството в борбата с корупцията. Фокусът на дискусиите е върху усилията на страната ни да засили интегритета, прозрачността, отговорността и отвореното управление чрез колективни действия и активно участие на бизнеса.

Форумът ще бъде открит от изпълнителния директор на Института Грета Фенър, заместник министър-председателя Мария Габриел, министъра на финансите Асен Василев и посланиците на Швейцария и САЩ – Раймунд Фурер и Кенет Мертен. Министърът на финансите Асен Василев ще участва и в третия панел „Частният сектор като двигател на колективни действия“, като дискусията цели да ангажира частния сектор и да насърчи диалога с цел откриване на възможности за колективни действия и най-добри практики в областта, както и да се очертаят необходиите мерки за устойчиво публично-частно партньорство в България.

Събитието ще се проведе на 10 октомври 2023 г. от 09:00 ч. в хотел „Интерконтинентал“, София. Предвиден е превод. Програмата може да видите тук.

Регистрирайте се, за да присъствате лично

Регистрирайте се, за да присъствате виртуално