Управителя на фирма може ли да кара служебен товарен автомобил

10.06.2019, 19:18 533 5

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Eko.plam

  • Публикации: 13 / 0
Здравейте, фирмата е ООД с двама съдружника и назначен Управител/който не е съдружник/ на Дог.за контрол и управление. Може ли Управителя да кара сл.товарен автомобил и пътните листа да се пускат на негово име. Също тъка може ли единия съдружник който не се самоусигурява да кара и той товарния автомобил. Ако ли не какво трябва да се направи за да могат.

ХХХХХ

  • Публикации: 6072 / 881
Относно съдружника: щом кара служебния автомобил, значи упражнява някасва дейност. Щом упражнява дейност  трябва да се (само)осигурява.

Eko.plam

  • Публикации: 13 / 0

ХХХХХ

  • Публикации: 6072 / 881
Ако смятате, че управлението на автомобил е управленска дейност, може. Според мен е друг вид дейност и трябва да се осигурява за нея според основанието на което я извършва  (най-правилно ро ТД).

Коментарите  са за случая, когато управлението на автомобила е свързано с дейността на фирмата. Когато ползването е за лични нужди или за командировка, нещата се третират по съответния закон.

ХХХХХ

  • Публикации: 6072 / 881
Извинявам се за любопитството, но Вие кой сте в случая- упрасителя, съдружника, счетоводителя? Или някаква комбинация от горните...

ПП   Въпросите Ви провокираха у мен интерес към историята ...

Eko.plam

  • Публикации: 13 / 0
И аз се извинявам но това каква връзка има с въпроса ми?

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 20 000 членове!

Харесайте ни във Facebook