Фактуриране без нужда от връзка с касов апарат и СУПТО

21.05.2019, 12:08 11285 76

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Катя Крънчева

"Всички безплатни приложения, които се предлагат в интернет" звучи много общо и несериозно. Гледа се случай по случай. В крайна сметка, според НАП (писмено на сайта им) софтуер, който обработва и съхранява в бази данни количество, вид и цени на продаденото е СУПТО. А нашият софтуер не поддържа такива бази данни, тоест не е СУПТО.

skilteq

 • Публикации: 13 / 0
Здравейте! Нов бъг забелязах. При маркирана отметка за Цените, които въвеждам, са с ДДС. Количество 1 и стойност Ед. цена 12.15 Сума за плащане вади 12.16
   

skilteq

 • Публикации: 13 / 0
С риск да спамя, но нямам отговор нито пък промяна в алгоритъма...

trayana1108

 • Публикации: 1 / 0
Здравейте, приложението е полезно, използваме го от няколко месеца. Имаме 2 въпроса:
•   Възможно ли е в 1 фактура да има стоки/услуги с различна ДДС ставка?
•   При фактуриране на определени суми /вероятно заради въведено ограничение на брой знаци след десетичната запетая/ има разминаване от 0,01 лв със сумата за плащане. Напр. при фактуриране на получено капаро от 800 лв с 9% ДДС, при включена опция Цените, които въвеждам, са с ДДС, сумата за плащане, която се получава, е 799,99 лв.
Благодаря предварително за Вашия отговор!


Катя Крънчева

Здравейте,  trayana1108 и skilteq (с извинение за забавения отговор),

Работим и анализираме случаите със закръгленията, но все още не можем да обхванем всички случаи, тъй като при остъпка или когато се въвежда цените с ДДС се получава в някои случаи с 1 стотинка разминаване. Ако имате предложение как да се избегне това сме готови да го разгледаме.

В приложението не е възможно в една фактура ДДС ставките да са различни.

skilteq

 • Публикации: 13 / 0
Мисля, че за сега най добре да не се пипа от гледна точка на последващи документи като  - проформа вече пусната по стария алгоритъм след което следва ф-ра и няма да пасне тотала. Както и друг пример ф-ра - последвана от кредитно...

skilteq

 • Публикации: 13 / 0
Всичко идва от закръгленията. Конкретен пример сума с ДДС за 1 бр. 12.1379 / 1.2 = 10.114916666666666666666 666666667 което в сума без ддс трябва да е 10.12
Ако вместо 12.1379 е 12.1380 вече е кроректно което ми говори, че се закръглява до 3 знак след запетаята.

skilteq

 • Публикации: 13 / 0
Изобщо колонката в дясно от ед. цена която е "Сума без ДДС" ако е избрано "Цените, които въвеждам, са с ДДС" а ако не е избрано си е просто "Сума" ако има вариант да не се закръгля до 2 знак ще е най-коректно.

skilteq

 • Публикации: 13 / 0
Пример сума 10.125 и не е маркирано "Цените, които въвеждам, са с ДДС"
там вади 10.13 което математически е точно обаче на 10.13 като му сложим ДДС става 12.156 което прави 12.16 което пак е точно, но 10.125 по 1.2 е = 12.15

travel0595

 • Публикации: 1 / 0
Здравейте,

Моля да коригирате изписването с думи на сумата.
Днес виждам,че вместо "двеста", изписва: "двАста".
Благодаря :wink1:

КиК Инфо

 • Публикации: 461 / 154
 • www.kik-info.com
 • Администратор на сайта
Здравейте, благодарим Ви много за съобщението. Направихме корекцията.

valmar

 • Публикации: 7 / 0
Здравейте!
Търся решение на следния мой проблем: счетоводна къща сме, работим на 10 компютъра в мрежа. Имаме клиенти, които искат да ни плащат в брой. Досега издавахме фактурите си от един модул на счетоводната програма с база данни само за нашата фирма. Как да организираме дейността си, понеже:
"В търговския обект не може да има друг софтуер, чрез който да се обработва и съхранява в база данни въвеждана информация за количество, вид и продажна цена на заявени от клиент стоки и/или услуги и да се отразява тяхното предоставяне/заплащане."
1. ако закупя СУПТО на моята счетоводна програма, то базите данни на всички други фирми ще са с дублиращи функции...
2. ако купя друг СУПТО, то пак ще въвеждам фактурите в счетоводната ни програма и пак ще имам база данни и дублиращи функции...
3. ако пиша ръчни фактури или ползвам вашия неСУПТО софтуер, то пак ще имам в обекта счетоводна програма с дублиращи функции на СУПТО...
Вие как работите, колеги?

аni_jak13@abv.bg

 • Публикации: 2 / 0
Здравейте, задължителен ли е СУПТО при фирми регистрирани по ДДС

bobo

 • Публикации: 2841 / 385
Регистрацията по ЗДДС няма отношение, отношение има приемането на пари в брой. Всъщност, какъв софтуер имате, за който питате?

аni_jak13@abv.bg

 • Публикации: 2 / 0
Здравейте! Въпросът ми е задължително ли трябва да се работи със СУПТО, когато  фирмата е регистрирана по ДДСbobo

 • Публикации: 2841 / 385
Не е задължително.

Имате ли в търговския обект продажби, за които клиентите плащат в брой или с ПОС?

Ако всички плащания получавате само по банкова сметка - нямате нужда от СУПТО. Например сте склад на едро и всички фирми ви плащат само по банка, не продавате на дребно.

Ако в обекта приемате пари в брой (и пускате касови бележки) и в този същия обект имате някакъв софт, с който управлявате продажбите, например изписвате стоките от склад, или фактурната ви програма има база на клиентите, стоките и т.н. - този софт трябва да е СУПТО. И през това СУПТО се пускат касовите бележки. Нещо такова.

Евето

 • Публикации: 467 / 5
Здравейте, за да избегнем СУПТО и връщането към кочан с фактури, според вас как е по- правилно да се постъпи в следната ситуация: по заявка на клиент правим доставка на стоки, в офиса на фирмата ползваме програма за фактуриране за издаване на фактури, реално в офиса търговия не се извършва, пари в брой се взимат на място при клиента или с наложен платеж. Касовият апарат, трябва да бъде регистриран с адреса на офиса или като '' Без стационарен обект''?

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 24 000 членове!

Харесайте ни във Facebook