Корекция на подадена ГДД чл.50 за 2017г.от ЗП

06.06.2019, 12:40 2843 24

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


marpan_64

  • Публикации: 5579 / 457
Мисля, че точно така трябва да се направи. Плаща си данъка. Да се изчисти тази сума от сметката му (има я като не платена, нали?). Подавате коригираща ГДД и сумата ще се яви като надвнесена. То това лесно може да се докаже при проверка. Нали си има служебни бележки и се вижда размера на авансово удържания данък от платците на доход.

Pupeshche

  • Публикации: 2275 / 240
Не можеш да ползваш облекчения, ако имаш задължения.
Платетете това задължение. Попълни правилно ГДД. Подай. След това си поискай надвнесените суми. Аз така бих направила и би трябвало да се получи. Ако искаш, отиди на място в НАП, при някоя по адекватна служителка и попитай, преди цялата операция, защото все пак имаш един опит :)

ditzve

  • Публикации: 889 / 49
Да,така ще направим.Обадих се на човека.Извиних му се и му изпратих платежното.Обясних му ситуацията и той каза,че няма проблем ще си плати.Сега като плати и се изчистят нещата,тогава ще подаваме пак коригираща.То едно бързане беше на края ,в последния момент я подавах тази декларация.До последно чаках някаква бележка и ето ти грешка.

P.G.H.R.

Виж сега, ditzve, не е много по темата, но за твое утешение...  :smile1: ...една моя по-опитна и по-възрастна колежка все повтаряше, че от нашите грешки, слава Богу, никой не е умрял, така че споко, в крайна сметка човекът ще си получи парите.
А това с по-адекватната служителка, дето го спомена Pupeshche много ми хареса, пожелавам ти да попаднеш на такава.
След това и един фиш в тото-то можеш да пуснеш. :wink1:

marpan_64

  • Публикации: 5579 / 457
Както и да се развият по нататък нещата с ГДД и данъка само не се отказвай. Аз през 2018 година успях да подам коригираща ГДД за 2016 година на едно ЗП заради върната сума на ДФЗ и след проверки, протоколи, искане, "обличане", "събличане" на 14.05.2019 год. ни върнаха данъка.

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 20 000 членове!

Харесайте ни във Facebook