Пропуснат документ при подаване на ГФО в ТР

21.06.2018, 07:35 1679 11

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Минев

 • Публикации: 54 / 1
Здравейте Колеги,

Вчера се сетих, че за две от фирмите, на които съм подал отчетите като съставител, съм пропуснал да добавя изричното нот. заверено пълномощно. Имам входящ номер за приемането им и се съмнявам, че ще отнеме доста време преди да получа указания за добавяне на документа. Молбата ми е ако някой има опит да сподели дали мога да добавя документите сега към същото заявление или докато сме в срока за подаване направо да пусна ново заявления. Предното да се отхвърли, защото няма да регирам в срока за указания (когато и да дойдат те), а новото да се приеме, защото е редовно и подадено в срок. Моля за съвет как да действам.

Благодаря Ви предварително!

delphine

 • Публикации: 8541 / 1429
Молбата ми е ако някой има опит да сподели дали мога да добавя документите сега към същото заявление или докато сме в срока за подаване направо да пусна ново заявления.

Здравейте,
по същия повод през март подадох наново всичко с добавен и пропуснатия документ. Смятам въпроса за решен по този начин дори и първо подадения ГФО да се отхвърли. Само да добавя, че фирмата , за която става въпрос има юрист и по негово предложение написахме и кратко пояснение / обяснителна записка / кое налага повторното подаване. :smile1:

Минев

 • Публикации: 54 / 1
Благодаря! И аз така ще направя.

Хубав и успешен ден!

свои

 • Публикации: 594 / 17
 И аз да попитам нещо във връзка с подадените документи в ТР. При подаване съм пропуснала да чекна ,че документа е оригинал/подаването е по ел.път./Да взема и аз да ги подам още веднаж.Ако някой има идея моля да сподели

irenabrili

 • Публикации: 6167 / 976
Няма проблем, че не е чекнато това за оригинал.
Мисля, че повторно не може със същата такса.

свои

 • Публикации: 594 / 17
Благодаря.Ще изчакам пък тогава ще видим

petR

 • Публикации: 57 / 11
При пропуснат документ се попълва заявление Ж1 и се подава само пропуснатия документ. Това е по указания на служители от ТР, които приемат заявленията.

Минев

 • Публикации: 54 / 1
Здравейте,

И аз проведох телефонен разговор с експерт към АВ. Процедурата е подаване на Ж1 и прикачване само на пропуснтите документи.

Благодаря на всички!

D.Eneva

 • Публикации: 36 / 1
подадох на ООД само една декл. по чл.13 ал.4 - т.е. от единия управител. Това пропуск ли е или не?

свои

 • Публикации: 594 / 17
 Разбира се ,че една декларация по чл.13, ал.4. Управителя който е заявител той попълва декларацията.

D.Eneva

 • Публикации: 36 / 1
Благодаря, свои!
Друг случай днес- На дружество счетоводителя съставя отчетите и управителя А ги подписва на 31,01,2018. После дружеството се продава на друг собственик и той сменя управитлеля А с управител Б. Събитието е с дата 28,02,2018. Вписано е в ТР. През месец март новия управител Б решава да публикува отчетите, подписани от стария управител А. Заявител - новия управител Б, който приема отчети, подписани от стария управител А. Или декларация 13 ал. 4 от ЗТР е подписана от Б, отчетите са подписани от Б, а портокола от решението за публикуване в ТР е подписано отново от новия управител Б. Смятате ли че няма да ми отхвърлят публикацията? Или какво да направя че да съм сигурна в приема на отчетите в ТР?

свои

 • Публикации: 594 / 17
  Мисля,че няма да имаш проблем,защото заявител е новия управител и той гарантира вярността на отчетите.Важно е да имаш входящ номер.Ако има нещо   те ще ти изпратят съобщение и тогава ще го оправиш.Хубав ден

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 20 000 членове!

Харесайте ни във Facebook