Последващ контрол от НОИ за изплатени парични обезщетения

12.10.2017, 14:33 701 2

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


hrima

  • Публикации: 57 / 2
Получихме искане от НОИ за представяне на документи за стар период за лице, което при нас е на втори трудов договор и по основния трудов договор е представило болничен за 4 работни дни, но при нас не е.

При нас тези дни са "отработени". Дали да не ги заведем тези четири дни като платен отпуск /няма да се налага да се правят корекции на Декларации 1 и 6/? Този един ден ще му бъде отказан от НОИ, но поне да не бие на очи това, че на едното място работи, на другото е в болничен. Така, поради незнание на лицето, че и докато е в платен отпуск също му трябва болничен, не е поискан такъв.

Caritas Ruse

  • Публикации: 7 / 0
Е, според Вас дали е възможно лицето да получи възнаграждение за ''платения отпуск'' едновременно с обезщетение от НОИ за същия период?
След като служителят Ви донесе втори екземпляр на болничния си лист, подайте корекция на Д1 И Д6 и не си губете времето да мислите безсмислени гимнастики :)

bobo

  • Публикации: 2319 / 300
То е ясно, че лицето няма да получи нищо от НОИ, но никой не може да го спре да поиска и получи отпуск във втората фирма, докато е в болничен в първата. Така втората фирма (на питащата) е чиста - тя не знае за болничния, пък и работникът не е бил на работа (докуменално). Непредставянето на болничен във втората фирма е проблем на лицето, който проблем ще си "плати" с неполучаването на обезщетение от НОИ. Другия път ще знае.

Да, донасянето на втори екземпляр и корекция на Д1 и Д6 е вариант, но остава теоретичният въпрос какво е правило лицето през тези дни във втората фирма и въпросът с реалното му заплащане - очевидно е работил и сега, ако се пише в болничен ще трябва да връща.

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група

Харесайте ни във Facebook