Фири на оборска тор

18.07.2014, 15:17 2832 0

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


vesi7

  • Публикации: 302 / 46
Преди време доста се чудих какво е съотношението, тъй като е ясно,че има изпарения и ферментация.
Днес попаднах на тази публикация,която може да се използва в заповедта за норми :

http://agronet.bg/agro/tor/6201-promeni-koito-nastapvat-v-oborskiya-tor-pri-sahranyavane.html
Най-кратко казано :

    Пресен оборски тор - сламата от постелята е още здрава с незначително променен цвят.
    Полуразложен оборски тор - сламата е все още запазена, но е крехка и тъмнокафява. Масата му е около 80% от първоначалната. 
    Разложен оборски тор - представлява черна мазна маса, в която не може да се различи постелята. Масата му е около 50% от първоначалната.
    Силно разложен (прегорял) оборски тор - торът е превърнат в рохкава землена маса. Масата му е около 25% от първоначалната.




В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 20 000 членове!

Харесайте ни във Facebook