Здравейте, четох някъде, че един колега отваря записаната ДДС дискета, след последния заапис добавя 2 празни интервала и така бива приемана от НАП/ 2 шпации/ ако това може да обясните на французите и помогне
До колко време ги обработват в НАП, ще може ли веднага, тоест при инспекторите ли ги нося или трябва през доловодството да се минава???
Тогава какво правя. имам 9броя  д6 в увеличение за периоди 2012,2013. На хартиен носител придружително писмо 1 брой за всичките периоди, и попълнен образеца поотделно за периодите на хартиени носители и в НАП???????????/ дискета май няма да ми е нужна/ и една молба свободен текст за корекция в увеличение?????? :blink: :blink: :blink:
A цял ден да обработват Д6, ???????????
Пъпешче, не ме притесняват лихвите, от националния телефон обаче ми казаха, само на място в НАП, въпреки това подадох по ел.път и в момента ми я обработва, дано стане, защото положението е спешно. Щом напише приета, това значи че няма проблем, нали? /стискайте палци?
Никой ли не знае?
Здравейте колеги, при справка в НАП установиха, че има разминавания в Д1 и Д6 за 2012 и 2013г, тоест трябва да увелича стойностите по някои фондове в Д6. С редовни Д6 само с разликите ли подавам и дали системата на НАП  ще ме пусне да увеличавам в минал период 2012?
Таман го намерих и прочетох задълбочено :От НАП напомнят, че тъй като за доходи придобити през ІV-то тримесечие на годината данък не се дължи, съответно не се и декларира. БЛАГОДАРЯ, ВСЕ ПАК :blush:
грешка, октомври, ноември и декември сме си плащали наема, обаче 10%данък не съм удържал, защото е задължение на наемодателя да си го внесе, та затова питам каакво реално трябва да попълня в декл чл 55
Здравейте, трябва да подам декл по чл 55, но нещо не съм съвсем сигурен/за четвъртото тримесечие на 2013г./ Плащали сме септември по граждански договори, но не съм удържал авансов данък. Плащали сме наеми на наемодателя всеки месец, като последните 4 не съм удържал и внасял авансовия данък. В колона 3/платец на дохода/ ред 1/вид данък/ каква сума трябва да напиша
Объркал съм параграфа, т.е не съм променил последно зададения и вместо по изпълнителен лист гражданско дело парите са постъпили по сметка  ДЗПО. С пълномощното в данъчното, ще ми оправят ли грешката или има и други неща, за които не съм наясно?
Благодаря на включилите се :give_rose:
да, през 2012г е платена сумата по договора-една фактура-едно плащане, а КИ го пускам с днешна дата?????
датата в 2012г ли трябва да е или може с днешна дата
Здравейте колеги. През 2012г сме имали договор с една фирма да им извършим услуга. Още тогава, клиента ни е платил, но днес-след близо две години ми звънят от счетоводството, че договорът е бил "развален" и управителите/техния и моя/ са се разбрали да им върнем парите. Какъв е начина с КИ с днешна дата или по друг начин? :smile1:
да, но след начисляването ми ще се промени стойността по 123 в оборотката, нали  123/452
благодаря, чудех се, защото оборотната служи за счетоводни цели, а данъчната декл си е друго. Мноооооооого благодаря
Здравейте колеги, въпросът ми може да ви се струва елементарен, но аз за първи път изпадам в такава ситуация. При годишно приключване се получава счетоводна печалба 68. /цифрите са примерни/. Тоест в оборотната към 31,12, по 123 кредитно салдо 68/така. Има обаче разходи, с които увеличавам счет печалба/не са признати и за данъчни цели става 71. Та след увеличението следва, че корпор данък е 7. В оборотната към 31,12,2013 коя операция взимам 123/452-7 или 123/452-6 
просто за момент зациклих