Според мен и задължително да сте вписани като износител в митническата декларация (съответно да има такава).
Тя се изготвя на база представените документи. 
Зарових се из темата и стигнах до ДЕКЛАРАЦИЯ  ПО ЧЛ. 49, ал. 3 от ЗМДТ   :hmmm:
Да не би да излиза, че тези "подаръци" следва и да се декларират.... НЕ МИ СЕ ВЯРВА.... :(
Никой ли няма опит в подобна ситуация?

За отчитането считам, че е следното:
1. 208/752,
2. 603/241,
3. 752/704
Присъединявам се към  irenabrili .... 613 :)
:))))
Не получавате ли подаръци от мобилните оператори, когато дойде време за подновяване на договорите?
Мислех, че ако е на принципа на финансиранията - включвам само в САП, начислявам амортизации и признавам прихода поетапно, заедно с начисленията?
ами... не точно, подаръци при предписване на договор примерно
Здравейте,  :wave:

Получени подаръци с висока стойност (документирана в протокол) отчитат ли се като приход? А когато те се явяват и ДА, амортизацията им признава ли се за разход? Или прихода се признава поетапно, заедно с амортизацията?   :hmmm:
Аз не мисля, че има някакъв проблем...
Често ще Ви се случва щом сте сменили банковата сметка.
Дистанционни продажби на стоки

Дистанционните продажби се осъществяват от регистрирано за целите на ДДС лице в държава членка на Европейския съюз към нерегистрирано за целите на ДДС лице в друга държава членка на ЕС.
При дистанционните продажби доставчик на стоки трябва да е регистрирано за целите на ДДС лице в държава членка, различна от тази, в която транспортът приключва. Получателят е лице, което не е задължено да начислява данък за ВОП в държава членка, в която транспортът приключва (включително физическо лице). Стоките се транспортират от или за сметка на доставчика от територията на държава членка, различна от тази, в която транспортът приключва.
Дистанционните продажби се облагат в страната на отправяне на стоките. При прехвърляне на определен стойностен праг на продажбите за текущата или предходната година, всички последващи доставки (включително доставката, с която прагът се надвишава), се облагат в държавата на пристигане на стоките. Облагането може да се извърши в държавата на пристигане на стоките и ако доставчикът се регистрира за целите на ДДС в тази държава членка за дистанционните продажби по избор, преди да е достигнал задължителния стойностен праг за регистрация.
Прагът на продажбите, при надхвърлянето на който за доставчика възниква задължение за регистрация във връзка с дистанционни продажби в държавата членка по местоназначението на стоките (мястото на изпълнение става на територията на държавата членка, където транспортът приключва), се определя от законодателството на всяка държава поотделно и може да бъде 35 000 евро или 100 000 евро. Този праг се разглежда в рамките на календарната година и държава по държава поотделно.
За България този праг е 70 000 лева (около 35 000 евро).
Прехвърляне на прага:
За да възникне задължение доставка, извършена през годината Х, да бъде обложена в държавата на пристигане на стоките, е необходимо:

    или продажбите в посока тази държава членка през годината Х-1 (годината, предхождаща годината Х) да са надхвърлили фиксирания в законодателството на тази държава праг;
    или този праг да е надхвърлен през годината Х;
    или този праг да се надхвърля с конкретната доставка в годината Х.

Ако не е налице някое от изброените основания или лицето не се е регистрирало по избор, доставката е с място на изпълнение държавата на отправяне на стоките и доставчикът следва да начисли данък по ставката, регламентирана в законодателството на тази държава.
Пример: Доставчикът е дружество, регистрирано по ЗДДС в България и извършва дистанционна продажба на нерегистрирани купувачи в Люксембург. Прагът на дистанционните продажби за Люксембург е 200 000 лв. Мястото на изпълнение на дистанционните продажби ще бъде на територията на страната - мястото, където стоките се намират при започване на транспорта или изпращане на пратката. В момента, в който българското дружество извърши и друга доставка към нерегистрирани по ЗДДС лица в Люксембург, с която надвиши прага от 200 000 лв., за него възниква задължение за подаване на заявление за регистрация в Люксембург.
Декларацията се подава до края на месеца, следващ тримесечието.
Не сте изтървали срока.
Принципно да... но просто изглежда доста недовършена и затова се зачудих дали е правилно да я оставя така.
За сега ще е по този начин... ако е грешно ще се чуе рано или късно :)
Инсталиран ли Ви е софтуерът, който се изисква за ел.услуги?
( https://inetdec.nra.bg/eservices.html )
Както и настройките на компютъра?
Здравейте,

Не можах да открия отговор на питанката си... та:
Имаме трудова книжка, чийто страници за вписване са приключили, но служителят не е освободен, т.е. страниците свършиха, а тя не е приключена.
Как се процедира в този случай?
1. Оставям я неприключена и продължавам да вписвам промените по трудовото правоотношение в новата, а трудов стаж изчислявам при прекратяване на договора от двете книжки?
2. Приключвам я (за което нямам място :( ) като изчислявам трудов стаж до момента на последната промяна и в новата книжка започвам отначало?
Благодаря!
Да, но някой трябва да внесе данъка при внасянето на стоките. За тази цел гръцката фирма трябва да има постоянен обект и да се самообложи при преместването на стоките. :hmmm:
Вие,   Kaktus15,  какво бихте направили в тази ситуация?
Защо не се обадите на информационния телефон на НАП, за да проверят какви права на достъп имате и евентуално за съвет?
Всички отметки ли сложихте в заявлението?
 :hmmm:
Не искам да Ви заблуждавам. А и казуса не ми е много ясен (защо машините са тук, те регистрирани ли са в БГ и т.н.).
Аз бих начислила ДДС, защото предполагам, че гърците ще си декларират ВОД, а ако Вие не си внесете данъка след няколко месеца ще бъдете привикани да представяте документи за неравнението. :)

Но нека по-опитните наистина изразят мнение.  :wink1:
Това си е ВОП, нали? Издавате си Протокол, самоначислявате си ДДС и си го теглите (включвайки го в дневниците покупки и продажби за м. Юни). Това е вариантът при вътреобщностно придобиване.
 
Според мен проблемът е в програмният продукт, който използвате. Актуализиран ли е?
От кога е фактурата за покупка на машините?
За да не се дължи данък, не трябва ли да отговарят на чл.210 ал.3?  :hmmm: