Нямам информация да се информира за нощния труд
Не се информира за въвеждане.
Всичко останало се прави както е по наредбите и както бихте процедирали при всяко друго отчитане на работното време.
Облекчението се ползва през 2015 г. и нататък.
Ползва се от 1 родител, за всяко живо дете до 18 години.
Не разбирам за какво спорим в случая :)
По същата логика в следващата клетка в Д1 се попълва отпуск за гледане на дете до 2 г. и неплатен отпуск и когато лицето няма право на обезщетение... Според мен е важно на база на какъв документ се изплаща обезщетението, не как се описва в Д1
Според мен не се води като болничен. До 134тия ден мога да се съглася, че е болничен, след това обезщетението се отпуска на база декларация и искане към работодателя за разрешаване на отпуска (ако има такъв, разбира се). За мен от първия ден на болничния до навършване на 2те години на детето разлика няма, когато става дума за един осигурител/СОЛ и т.н. Във всеки един случай СОЛ заявява, че няма да упражнява дейност като такъв.
Аз продължавам да недоумявам каква разлика виждате между отпуск за бременност и раждане и отпуск за гледане на дете до 2 г.? Ако фирмата продължава да работи трябва да имате други варианти кой извършва труда, освен СОЛ-ът. Ако фирмата не работи, за какъв ще назначавате прокурист през 2рата година, но не и през първата?
Щом излизате по справката на минус, значи има :)
С искане в деловотството на съответното ТД на НАП
Ако имат други доходи, така или иначе не могат да се възползват от облекчението.
Ако сте удържали окончателен данък за дохода, не се издава СИС. Напишете си някакъв документ с необходимите реквизити и го разпишете двустранно.
А по отношение на ПП към заявления-декларациите имате ли претенции? Програмата ми генерира автоматично новото ПП към приложение 2
Вероятно имате информация за Д55 преди промените