Страници: [1]
Вече говорих с Инспекцията по труда,нищо не знаят.Препращат ме към НАП,те били събирали задълженита.В НАП не бяха чували за такава вноска,естествено не ги събират те.Пак звъня в Инспекцията по труда,но от сутринта нямат свободен оператор.Зададох въпроса на страницата на Министерството на труда и соц.политика,ако ми отговорят ще споделя.

С цел гарантиране на заетостта на хората с трайни увреждания в обичайна работна среда законодателят е предвидил, че работодателите с 50 до 99 служители и работници са длъжни да осигурят работа на поне едно лице с трайни увреждания
При неспазване на задължението си работодателят ще дължи ежемесечна компенсационна вноска в размер на 30% от минималната работна заплата за всяко незаето работно място за човек с трайни увреждания.

Някой има ли информация къде точно се внася тази вноска-институциите ме прехвърлят помежду си...

Благодаря,просто ме объркваше тази непрекъснатост на отсъствието,но пък и за бащинството не е имало обезщетение от работодателя,така че тук няма логика да няма

Здравейте,не съм сигурна какво да правя в следната ситуация-служител ползва 15 календарни дни за раждане на дете и веднага след това,без прекъсване,излиза в болнични.Интересува ме дали работодателят заплаща първите 3 дни от врем.нетрудоспособност за представения болничен лист?

Много благодаря на всички

Да,благодаря много:)

Благодаря за мнението,по принцип и аз съм съгласна,че трябва да бъде така.Объркващо е,че веднъж вече отложения отпуск от 2017г. за 2018г. следва да се отложи още веднъж,но вече поради причина майчинство.

Благодаря на всички за включването,но всичко съм изчела по 100 пъти и единствено съм сигурна,че може да се увеличи давностния срок на платения отпуск,който се полага за целия период на майчинството.Но какво става с натрупания отпуск за годините преди излизане в майчинство и дали те ще изгорят поради невъзможността да се ползват по време на майчинството?

Здравейте,въпросът ми е следния:
Майка излиза от 01.04.18 в болнични за бременност и раждане и ще се върне на работа с навършване на 2 год.на детето.Има неизползван отпуск от 2017г. в размер на 20 дни.Тази година нямаше възможност да ги използва.Интересува ме дали този отпуск изтича по давност през 2019г. или поради невъзможността да се използва в този период, поради отсъствието й от работа,той също може придобие нов давностен срок,който да започне да тече от началото на годината,следваща завръщането на работа?

Страници: [1]

Facebook група с над 24 000 членове!

Харесайте ни във Facebook