Да 
"Във връзка с годишното приключване за 2022 г. и превключване работата на информационните системи за 2023 г. за периода от 30 декември 2022 г. до 09 януари 2023 г., в случай, че ще подавате документи, то резултата от обработката им ще получите след 09 януари 2023 г."
Съобщение на НАП
Здравейте! Не може. Ръководител транспорт съм и вече минах по този път.
Това означава, че трябва да бъде коригирана. Безкрайно Ви благодаря!
Здравейте, колеги. Имам въпрос, ако може някой да ми отговори: издавам фактура на фирма, която е в процес на регистрация по ДДС и се предполага, че до края на месеца ще е регистрирана. Въпросът ми е грешка ли е, че в издадената от мен фактура е вписан номера по булстат с BG на получателя или трябва да я коригирам като сделка с неригистрирано лице - без BG номер. Предварително благодаря!
И аз получих вчера такова писмо за няколко стотинки, защото съм обърнала цифрите, когато съм писала платежното. Почувствах се наистина като престъпник и веднага ги внесох, но още мисля дали е нормално това, при условие, че има длъжници за стотици хиляди и не им пука, защото никой няма да ги накара да си ги платят.
Здравейте, колеги! Някой може ли да ми каже декларацията за фирма без дейност, която се подава в Агенцията по вписванията, дали може да се подаде в офис в друго населено място или само там, където е регистрирана фирмата. Благодаря предварително!
Благодаря! Дано се справя с прикачването на всички файлове.
Здравейте! Колеги, искам да питам ,ако някой е имал такъв случай, при отказ при публикуване на ГФО от предходната година, дали е възможно да се публикува отново заедно с таз годишния отчет. Благодаря предварително!
Колеги, може ли и аз да попитам в тази връзка, трябва ли физическото лице, което е предоставило заема да декларира сумата в ГДД чл. 50, след като няма други доходи освен по трудови правоотошения /тогава няма задължение за подаване на ГДД/ и реално няма какво да попълни друго освен приложението за заема. За получените лихви е записано, че са му доход само, ако са по -високи от банковите лихви, които плаща по взетия от него кредит./кредита е от банкова институция/
Здравейте! Бих искала да попитам, след като от 01.09.2016 г. НАП възстановява ДДС в по кратки срокове, но условието е да бъде посочена банкова сметка, къде точно трябва да се посочи сметката в справка декларацията, защото аз не намерих промяна и такава възможност
И аз имах такъв проблем миналата година, но колкото и да чаках, не стана валиден, ако и сега е така, не знам как ще публикувам отчетите
Здравейте! Аз имах такъв случай и му издадоха втори болничен за миналия период, т.к получи отказ за изплащане на болничния от НОЙ, представен от основния му работодател, докато не представи и от мястото, където е на втори договор. Мисля, че няма да е проблем да му го дадат по-късно.
Здравейте! И аз имам подобно питане, но в моя случай става въпрос за неотписани задължения от 2008 и 2009 год., на които давностният срок и изтекъл съответно през 2013 и 2014 год. Възможно ли е да ги отпиша сега през 2016 год. Задълженията са от разчети със собственици, т.к е захранвана касата през тези години, а не е имало достатъчно наличност, за да бъдат върнати.
След пенсиониране се издава само УП-3
При пенсиониране се издава УП-3 само в случай, че има период, който липсва в трудовата книжка  или не е оформен с подписи и печати. За останалото време не е необходимо УП-3, а УП-2 след 1997 година може да не се издава, освен ако изрично не го поискат по няква причина от НОИ. За този период имат регистри с всички необходими данни. Все още се издава задължително за три последователни години по избор на лицето за периода от 1982 до 1996 год вкл.
ДЗПО е след 60-та
малко допълнение: с последните изменения на ЗСч това е чл 38, ал.9