Решението не е договор...грешно тълкуване...там имаше сериозен дебат точно по тълкуването на този текст. Крайния извод беше, че това не е договор.
Там в оная тема има всичко относно тълкуването.

Няма нужда от две решения....
Там в оня сайт има тълкуване на тези указания . Представени са всички тези и антитези по този казус.
Намери го, прочети го ...и няма да имаш повече никакви въпроси.
Иди в сайта одит.инфо. Там имаше много пространна дискусия. Тя ще ти отговори на всички въпроси...вкл. и нормативни такива.
Ако е ООД,  и всеки съдружник ще получи чисто по 14,999 лева плащай в брой и да не ти дреме!!!
Всеки друг съвет е неверен.
 :thumbup: :thumbup: :thumbup:


Къде мога да получа точен и сигурен отговор в НОИ ли?

Отговора е...контактния център на НОИ, на долните телефони от 9 до 17,30 часа.

02/9261010, 0894/191010, 0882/187010


Ограничението за плащане в брой на суми над 15000 е от няколко години насам.
Със сигурност и миналата година дивидент над 15000 е трябвало да се плати по банков път

Въпрос. Имаме ООД. Трима съдружника с по 33,33% собственост. Дивидент за разпределяне след данъка е 42 000.  Може ли да се плати в брой от касата.

Щот, на мен ми се струва, че може и в брой да се плати!!!
Зависи каква е услугата. Едни шведи се опъваха да не им начислявам наем при предоставяне на постоянен паркинг на автомобили. Опъваха се... опъваха, но накрая "клекнаха"... Сега си получават фактурата с начислено ДДС..и ни  дума, ни стон повече.
Преди това обаче им поисках на какво основание да не им начислявам ДДС. Членове, алиней и т.н.  от всички нормативни текстове вкл. и Директиви на ЕС.
Разменихме тълкувания на текстовете, и ...горе посочих какво стана!!!
От тия които познавам много малко го правят така...та затуй попитах.

 :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Заприходяването добре....но продажбите...продажбите!!!

Отчитате ли продажбите аналитично по количество продадени стоки от група.   Ако не...вероятно, не...имате голям проблем!!!!

Олекването ще трябва да се отложи!!!

 :hmmm: :hmmm: :hmmm: :agree: :agree: :agree:
По ДУК ...по МУК...все ще е за негова сметка... Нема друг начин.

Иначе човека е по ДУК.
Тъй като няма вариант според мен при който сумата да не се счита като доход на лицето, мисля да му предложа да бъде включена направо като някаква добавка към заплатата със всички тежест по осигуряване ДДФЛ и т.н..
Управител е все пак, полага му се някакво бонусче.
Така ще избегна всички други законови задължения по тая сума.
просветна ми отдавна - дано и на вас.
дискусия няма , водена по този начин от вас , но пък и темата си е ваша.
Упешен ден и седмица.

Явно не Ви е. Не може да има две истини по този казус. Не сте оборили моите аргументи...следователно истината е моята теза.
написаното от вас в 8.00 ме изуми.
"скивах" , че има спечелено дело , "скивах" и ИЛ.
тези пари си ги дължите.
последващите ви постове са нелепи и не ги коментирам.

Скивай сега...дължим само 28 лева, и нямаме повече никакви задължения към лицето. Ако Вие твърдите обратното ...сори... четете бавно и внимателно цялата тема...може да Ви просветне.

Moromu - това което исках става за 10 минути и няма никакъв риск за Вас. Явно не е във Ваш интерес да го публикувате...пардон да го "пльоснете" тук.

 Няма как, сори!
Ти по-добре си знаеш, продължавай така ! Упоритостта е хубаво нещо, пък и нали в спора се ражда истината . Приятна работа ! :heat:

Така, така...в спора .... Но, Вие не сте оборили моите аргументи в защита на тезата ми...значи истината е в моята теза. По такъв казус не може да има две истини. Да признаеш тезата си за победена се иска някакво качество все пак....но Вие явно...спирам до тук!!!

Само не се опитвайте да се измъкнете по "долни гащи" така да се каже!!!
 Казуса в темата не бяха тези 28 лв. Те не  променят задължението на работодателя да издава документи за осигурителен стаж.
Безмислено е да се включвам, както казаха и други колеги, Вие очаквате да се подвърди вашата теза по въпроса. Пльоснах горния материал, защото през цялото време Вие твърдяхте, че лицето не е пожелало да бъде възстановено на работа и за това нещата са различни.  Както писах по-горе имали сме такъв случай в който делата се проточиха над две години и за целия период внесохме осигуровки и  издадохме документи за осигурителен стаж.
 :rofl:

Хубаво ...мила...но ако обичаш, щом е имало дело и сте загубили, значи има решение по делото. Я ако обичаш пльосни тук решението след като заличиш не интересуващите ни неща...за да видим за какво иде реч при Вас, и имаме ли аналогичен случай или не.

"Дявола" винаги е в тълкуването!!!!
Сори,  сигурно сте прочели всичко, но акъла Ви през време на четенето е бил другаде явно.

Обадих и се на 20-08-2012, че когато идва да носи 28 лева. Нарочно и се обадих/не вярвам някой да няма в себе си 28 лева - но не искам да ми излизат с номера, че нямат 28 лева в себе си, само и само да не платят веднага когато им поискаш/. Очаквах подобна реакция от нея/ в смисъл че ще се консултира, и  ще разбере, че трябва да и удържим 28 лева/. Така и стана.
Вече сме 12-09-2012 лицето не се появява още. Отговорете си защо.

Скивйте, платихме и над 4000 лева накуп. Трябвало е да удържим само 28 лева. Не сме го сторили. Кой е виновен в случая няма значение. Важното е, че е трябвало да ги удържим. Всичката и претенция към нас си стои/ подала е молба/. Защо не идва да си "вземе" другите неща от претенцията/УП2 , УП3 и т.н./. Разликата от общия случай е, че аз и се обадих да носи 28 лева.

Когато някой ти е платил над 4000 лева, и вследствие на грешка не са ти удържали само 28 лева, би трябвало без никакво цупене да ги върнеш. Незаконно получени пари трябва да се върнат....иначе счетито, ще трябва да се бръкне ако фирмата реши да бъде изрядна към бюджета.

Още веднъж сори, но четете бавно и внимателно/не по диагонал/. Аргументите ми са подплатени с членове  от нормативни текстове. Не е голо отрицание на противоположните аргументи.
Сори...продължавай да четеш ...може и да ти просветне!!!! Нищо лично!!!

 :ok: :ok: :ok:
Сори и на Вас. "Обърнах" внимание на постинга на Меги11...и на "меги12" тоже обърнах...и т.н...
Ама, я прочетете темата...ама не така по диагонала...и тогава да Ви "чуя" отново...
До тогава!!!!

 :ok: :ok: :ok:
Сори. Вие убедена ли сте, че аз трябва да му правя УП2 и УП3 и т.н... след като прочетете темата от начало до края. Ако сте я прочели, то отговорете на въпроса.
Това е принципен въпрос.