Няма друг управител

Моля за съвет, управител на ООД-СОЛ, може ли да бъде назначен като професионално компетентно лице ПКЛ  на 2 ч. Трудов договор в същото дружество?
Фирмата е транспортна и трябва да има такова лице,а управителя има необходимия сертификат .

Или да изплащам личен труд и внасям и данък?

за двама от шофьорите се налага да направя корекции 4години назад, другите са за 6 месеца.
Ужас, не ми се мисли колко корекции са необходими.
Дали е необходимо преназначаване по друг код по НКПД?
Сегашния код е 83322006-Шофьор тежкотоварни автомобили/международен транспорт/, но ми се струва че коректния е с упоменаване на това, че е над 12 т.
дааа, ясно ми е колко сме навредили на тези хора, но не знам как да оправя кашата.
Здравейте, установих си много глупава грешка. Фирма, занимаваща се с международен превоз на товари, шофьори, назначени по код 83322006 Шофьор, товарен автомобил (международни превози) и осигурявани до момента трета категория труд, а трябва да е втора, защото камионите са над 12т.
Не знам как се коригира това, моля помогнете в НОИ или НАП да отида, предполагам трябва някакво предписание и множество корекции за години назад.
Дали мога да рискувам с Доп. споразумение от 01,01,2022 и да започна сега да ги водя втора категория?
Здравейте,моля ви за помощ
-с ел.подпис на една фирма може ли да се подаде отчета на друго дружество
-пълномощното,което ще се завери нотариално трябва да упълномощава дружеството или управителя му
-съответно и декл.чл.13 ал.5 от името на управителя на упълномощеното дружество ли ще  е
ох прочетох го и аз,но ме е страх ако не начисля с протокол дали няма да има последствия при теглене на ддс-то след това то испания.а и идната фактура за такси е без начислено ддс,както и една за ремонт на кабели и тях не знам какво да ги правя
ЕООД рег.по ДДС,отдава камион в Испания,който извършва превози на територията на Испания и Франция.Сега ни изпратиха фактури за пътните такси и зареденото гориво с начислен ДДС.Трябва ли да си самоначислим и ние ДДС с протокол чл.117 след като те са си начислили ДДС и когато става въпрос за гориво и пътни такси?
И ако трябва да начисля-каква е дан.основа-сумата с ДДС от тяхната фактура и ли дан.основа върху която те са си начисилли исп.ДДС?
Моля ви за помощ
Моля ви,кажете ми спешно е!
Заявител е търговецът-съответно Г2 е нотариално заверено,защото документите ще се подават от пълномощник.Но трябва ли нотариална заверка и на пълномощното за подаване на документите. :hmmm:
колко ли ще е глобата за неплатен в срок данък
единственото измъкване от глоба е сис за декември издаден през януари.
глобиха ме защоооо,за съжаление декларацията беше подадена в друг град от упълномощено лице което каза че наема за декември е платен ноември,че данъка е внесен преди седмица.защо,???
наем за декември,платен през ноември и сис от м.11 съответно,но удържания данък все още е невнесен...трябва ли да се подаде декл.по чл.55???Според мен срока ми е 31.07,но понеже данъка е за декември,а и ще се плати скоро,се чудя как ще го обвържат....
здравейте,аз съм новачка в професията.запънах се на Д1.работила съм с нея на друго място,но сега я въвеждам за нови фирми при мен.само при самоосигурените лица във фирмите ми казва че имам грешка при соц.осигуровки,не виждам къде е причината.помогнете