Благодаря на всички за отделеното време и за информацията  Успешен ден ви желая.
Благодаря за бързия отговор.
И още нещо да попитам ако може. Разбирам, че държавата няма интерес да ми плаща дълго време обезщетение ,но все пак успява ли някой да получава през целия този период (според стажа му) или е честа практика да се прекъсва като му се предлага някаъв вид работа било то и неподходяща ? Никога не съм се сблъсквала с това и нямам наблюдения, а съм с малко дете и искам да съм подготвена информативно.Благодаря още веднъж.
Здравейте моля за помощ по следната ситуация.
Имам 17 години стаж без прекъсване в една и съща фирма до момента.
В момента съм неплатен отпуск за 12 месеца по чл.167а за гледане на дете. Преди него бях 2 години майчинство ,които след като минаха без да се връщам на работа веднага пуснах  въпросния неплатен отпуск.Подозирам, че след като детето ми навърши 3 год.възраст(точно тогава ще ми изтече и непл.отпуск)  веднага ще ме съкратят по чл. 328 ал.1 за съкращаване на щата.
Въпроса ми е : Ако ме съкратят по въпросния член и се запиша на борсата за обезщетение  тези 60% от брутния доход за последните 2 години  върху каква сума ще се вземат предвид за изчисляването на сумата за получаване?  На практика аз 3 години не съм работила реално. Ще имат ли предвид периода на майчинството и неплатения отпуск ли или  сумата по трудов договор?
     И втори въпрос малко смешен може би  : Ако вече съм се регистрирала и съм започнала да получавам по този същия член обезщетението за безработица при какви обстоятелства НОИ  може да прекъсне това изплащане през тези 10месеца (според стажа са толкова нали?) които ми се полагат? Питам защото ми казаха, че докато ми тече обезщетението, ако БТ ми намери работа и аз я  откажа , то обезщетвнието ще бъде прекъснато . Вярно ли е това?
Благодаря предварително.