Страници: [1] 2 3
При 12 часови смени влзат почивките в работното време.Има писано някъде из форума.
Смените се превръщат от нощни в дневни, като полученият извънреден труд, ако се получи се зплаща, но не се декларира пред ИТ.Така знам

Не казвам че някой е виновен-посто подкрепям отговора -МОЖЕ

Добра дискусия :smile1: :smile1: :smile1: :smile1: :smile1: :smile1:, че не е редно не е и не е законно.. но иначе може :blush: Въпроса е да не се превърне в практика .
На скоро постъпи при нас нов колега с 10 години стаж в един сектор.... и с 0-точно така /нула/ дни стаж по книжка при този работодател в този сектор. А работодателя го е мамел, че го осигурява, и ще вземе голямо обезщетение за безработица, като не му е дал никакви документи при напускане-то няма и на какво основание де..

Супер, но не са ли в София?
Както и да е записахме се с колегите на един- за утре в Бургас,дано има ефект..

И аз така прочетох в подраздела за СИРВ, а и давайки си сметка, мислейки логично, ако перода на изравняване  е седмичен-то всяка седмица ли трябва да се издава заповед- чисто хипотетично... :blush: :blush: :blush:
Но реших да питам за всеки случай...
Мерси колега bobo

Здравейте, ако работодателя при който работя въведе СИРВ с период на изравняване един месец, след изтичане на периода-трябва ли да се издаде нова заповед за въвеждане на СИРВ  за следващият месец?
/Всеки месец-заповед ?/

От прочетеното до тук в раздела разбрах, че не е нужно.
Но от клипа на Крестън Булмар-относно СИРВ, разбирам, че за всеки период на сумиране-трябва нова заповед за въвеждането му...
http://www.accounting-seminars.com/sirv/

Мерси колега bobo, но съм нов във форума,/форумите въобще/ а и имам доста неща, които ми убягват........
Стига да срамя с неподготвени изказания, друго е човек да си сверява часовника периодично.
Не съм ходил на подобно събитие от 2012-2013 година мисля.

Ще се радвам на всякакви предложения


Здравейте колеги, някой да препоръча добър семинар по трудово -добавям и осигурително право, във връзка с промените за 2018.

Здравейте колеги, някой да препоръча добър семинар по трудово право, във връзка с промените за 2018.
Ако има и допълнителен блок към него, за опресняване на знания-ще съм благодарен..
От дискусийте с колегите се вижда, че имам някой пропуски-целта е да се опреснят и обогатят знания.
Семинарът за предпочитане да е във Варна/Бургас.

аа става става, като кажеш на работника ,че има друг на неговото място и ще си остане само с основният грандиозне договор на 4 часа, за който осигурителният-не е равен на трудовият, знаеш ли как бързо стават нещата- и ти е багодарен след това... и този филм съм го гледал.. ако е много ерабп работника да си намери  друг работодател за допълнителен ТД на 8 часа?

Обикновенно чл 111 е свързан с 4 часа , защото е свързан с допълнителен трудов договор-това ме бърка в питането.
1.какъв договор има лицето? основен, допълнителен(Допълнителен в смисъл ,който би трябвало да е оснвен, но не е прекратен и пуснат на ново)
от там ми се губи връзката-сори ако те бъркам и теб...не ми е това идеята.

За графика си прав.. но и питащият тук, ако натисне малко работника, може да получи от него ориентировъчен график.
(аз когато съм страна ТРЗ на служител по 4 часов договор винаги се съобразявам с колегите на 8-часа, в смисъл, че е в интерес на работника, без значение , дали при мен е основен ил допълнителен договора)

"Лице кандидатствува  за работа на пълно работно време 8.00ч. за административна длъжност , от 01.01.2018 г. има сключен тр.договор за личен асистент  на 4 ч.,като тези 4 часа по индивидуален график са разпределени за полагане от 8.00ч. до 18.00 ч."

 от горното питане,  началото на темата,по кой чл е договора? 67, 111, ако е имало по 67,68 педи него а този е по 111, дали е прекратеносновният и този по чл 111  и е сключен по чл 67,68, като основен.... историята мълчи...следващият по кой чл. ще  е това ми е идеята...

"Първият по време ТД е основен, следващите са допълнителни, без значение от часовете. Няма никакъв проблем основният ТД да е на 1 час, а допълнителния на 8 часа"

За това ви пиша и натъртвам за чл 111.........

прочетете си цитата.....

първият по време е основен, кой знае дали е първи по време, казва ли ви работника има ли основен-първи....за това ви наблягам на този чл.111.

Много генерализирано е това :
"Първият по време ТД е основен, следващите са допълнителни, без значение от часовете. Няма никакъв проблем основният ТД да е на 1 час, а допълнителния на 8 часа"

Колегата bobo  е прав, така е...
Нужни са и двата документа,аз ги държа в досието на всеки работник понеже имам доста премествания , между обектите в различни градове на една фирма,колегата/колежката ,който /която ги получи да знае за какво иде реч...

"Това е незаконно!!!! Не може да се прилага срок на изпитване на длъжност, която вече е заемана от работника при същия работодател!!! Независимо кога във времето, независимо на какво основание и независимо с какво работно време!"

за това колегата/колежката ХХХХ е прав/права, поувлякъл съм се -моя грешка.

Ако се смени длъжността може, но длъжност с различна длъжностна характеристика и длъжностни функциии-имаше едно писмо на МТСП мисля с подобен казус... Тук наистина ХХХХХ е прав/права-не знам дали е М или Ж
"чл.111 от КТ:
 Работникът или служителят може да сключва трудови договори и с други работодатели за извършване на работа извън установеното за него работно време по основното трудово правоотношение."-цитат от КТ

Къде тук пише ,че договор по чл 111 е основен, понеже е първи по време?

Колега бобо, защо са тези основание01,02,03,07/чл 67,68,70/-след като е от значение кой е първи по време и кой е втори... и защо в чл 111 се говори за допълнителе ТД по КТ, ако е първи по време значи е основен ТД и за какво ни са чл 67,68, да бутаме всичко на 111 по 4-8 часа, все основен, нали е първи по време? :blush: :blush:

Аз съм прост и питам,  имал  съм основен  по чл 67 и сключвам допълнителен по 111, след това прекратявам този по чл 67 и след 1 месец пак сключвам такъв по 67... Кой е първи и кой втори..?

Ако първит е по чл 111 и пише в него -допълнителен, втори ТД

, а вторият по 67

първият на 4, вторият на 8

първият по време ли е основен ?

Колега Бобо, какво му е на прекратяване и назначаване на нов договор , а може и длъьността да се смени -класификатор голям, прицелваш се в сходна длъжност със сходен МОД  и си ти- с нов договор + чл 70.
За законноста колега/колежка ХХХХ -айде да не си ги говорим тук...
То е незаконно и полицай да крадът бензин от патрулки но го правят...

Страници: [1] 2 3

Facebook група с над 20 000 членове!

Харесайте ни във Facebook