Здравейте, фирмата ми е регистрирана по ДДС и миналият месец издадохме фактура за продажба на стока към норвежка фирма, регистрирана по ддс. Фактурата е направена без ДДС и нямаме митническа декларация за износ. Знам, че Норвегия не е член на Европейския съюз, но е част от Европейската асоциация за свободна търговия. Трябвало ли е да издам фактурата с ддс според вас?Все едно фирма от макдеония да дойде да си купи даден продукт от България..фактурата ще е с 20% ддс. Правилно ли разсъждавам?
При мен е същото.. все още чакам
Здравейте, направих услуга да подам данъчна декларация на физическо лице от фирмата в която съм счетоводител и открих, че не се зарежда автоматично приложение 1. Следователно проверих и се оказа, че в справката която съм подал има само 2 човека от 78..Моля дайте ми съвет,  защото не знам какво да направя. Прочетох, че за да се коригира или заличи първо трябва да има редовни данни за лицата, а аз реално не съм ги подала. Видях, че и глобата е 250 лева за физическо лице и меко казано ми настръхна косата. Има ли някаква възможност да се отърва? Не знам как са се качили във файла само 2 човека, но като виждах че е приета справката въобще не съм отварял да видя колко лица съм подал.
Здравейте, не съм подала до 15.04. годишната декларация само в частта за авансовите вноски за корп. данък, а фирмата има нетни приходи над 300 000.  Дали ще има глоба ако я подам и внесена авабсовата вноска до 30.04?
Здравейте, 01,2019 г. фирмата ми излезе на възстановяване 1484,30 лв., 02,2019 г. беше нулева декларация и сега 03,2019 излязохме за внасяне 7194,31. Бях забравил, че от 01,2019 мога да приспадна ддс и подадох справката - декларация само с попълнена клетка 71 - данък внесен ефективно без да приспадам. При проверка в справка за задължения ми излиза, че имам да внасям само 5710,01. Вече автоматично ли се приспада ддс?
Българска фирма регистрирана по ддс купува от Холандия машина втора употреба за  1200 евро,  като във фактурата не е  начислено ддс. Нашата фирма иска да продаде машината за 1300 евро тук в България. Въпросът ми е, може ли да се приложи ддс по маржа тоест при продажбата да начисли ддс на разликата от 1300 евро и 1200 евро  или при продажба трябва да начисля 20% ДДС?