Но стойността е доста висока и не отговаря за стоково материален запас???
За това са и моите съмнения , ще имам проверка по ДДС и иска нещата да са както трябва.Благодаря за сега!
В 613 са сложени, но се притеснявам дали е най- правилното.В момента са на склад,не са монтирани???
Закупени с фактура соларни панели, инвертори и други  елементи за ФВЦ. Съоръжението не е изградено. Всичко се съхранява в склад. В момента се  работи по оформяне на терена, чакат се становища, визи и т.н  Въпросът е как най-правилно, по кои сметки  трябва да бъдат заведени тези елементи в счетоводството на фирмата?
Ами ако получава обезщетение  и само  един месец е здравно осигурено по чл.40,ал.5,т1 и същия е получавал доход от наем за цялата година, как ще се разпредели сумата от дохода от наем при годишно изравняване?
Това което са написали от НАП не е достатъчно, може да се третира по различен начин. Аз също имам такива казуси и ще следя и вашия отговор.
Намерих писмо на НАП 2-344/27.03.2014г-330 чл.40,ал.5,т.1  :question:
Изравняване на доход от наем  и ЗО по реда на чл 40,ал.5
Здравейте,
•   ФЛ,безработно с обезщетение към БТ за първите девет месеца на годината-тоест здравно осигурено на някакво основание.
              През месеците октомври, ноември и декември се осигурява на основание чл.40.,ал.5     върху половината от МОД
.През 2018 декларира и доход от наем с декларация по чл.50 ЗДДФЛ.
 Проблемът е с попълване на Таблица 2  за изравняване на здравните осигуровки. Как трябва да се изравнят ?  Доходът от наем  се разпределя на 12 месеца, но се попълват само трите месеца които трябва да изравняваме,тоест ако сумата от наем е 2400:12 =200 , за три месеца 200.3= 600 , Въпросът ми е ще изравняваме ли  тези 600 лева с платените авансово осигуровки или с  цялата сума???
.
•   Подобен казус  лице което е било здравно осигурено по чл.40.ал.5 ,но от м .01 получава пенсия по болест. За цялата година има доход от наем 4200 .Издадена му е сл.бележка,ползвано е облекчението от 7920лв.Трябва ли да изравнява единият месец доходът от наем и с коя сума - средно месечен доход( 350 лв) или цялата сума ???
Благодаря предварително!