§ 5. (1) С изтичането на срока по § 4, ал. 1 съдът издава служебно удостоверения по § 4, ал. 2 на едноличните търговци и клонове на чуждестранни търговци, които не са се пререгистрирали, и ги изпраща на агенцията по реда на чл. 14. Агенцията служебно вписва в търговския регистър непререгистриралите се в срок еднолични търговци и клонове на чуждестранни търговци и незабавно ги заличава, съответно закрива

Това е извадка от закона за търговският регистър.
ЕТ - се закриват служебно и няма разходи за това.
Обезщетението по чл.220, ал.1 от Кодекса на труда за неспазен срок на дължимото предизвестие е облагаем доход по Закона за облагане доходите на физическите лица и върху него се правят вноски за здравно осигуряване съгласно чл.40, ал.1, т.1, буква"а" от Закона за здравното осигуряване.
За това парично обезщетение не се правят осигурителни вноски, включително и за фонд "Професионална квалификация и безработица", съгласно чл.1, ал.2, т.7 от Наредбата за елементите на възнаграждението и за доходите, върху които се правят осигурителни вноски, и за изчисляване на паричните обезщетения за временна неработоспособност или за бременност и раждане, приета с ПМС № 263 от 2001 г., чл.20, ал.1 от Закона за закрила при безработица и насърчаване на заетостта и чл.7, ал.2 от правилника за неговото прилагане.
Виж чл.63 ал.2 от КТ. "Работодателят няма право да допуска до работа работника или служителя, преди да му предостави документите по ал.1" а именно уведомлението по чл.62. Санкции- виж чл.414 ал.3 от КТ ' РАБОТОДАТЕЛЯ се наказва с 15000лв. а длъжностното лице с 10000лв. за всяко отделно нарушение".
За работещите без трудови правоотношение се дължат осигурителни вноски за рисковете инвалидност поради общо заболяване, за старост и за смърт.
При граждански договор вноски за  майчинство не се правят. Следователно трябва да вземете предвид само доходите си по трудовото правоотношение.