Публикуван е третият брой за 2015 г. на информационния бюлетин на НОИ

Националният осигурителен институт (НОИ) съобщава, че третият брой за 2015 г. на информационния бюлетин на НОИ вече е публикуван на интернет страницата на институцията (www.nssi.bg).

Изданието е онлайн от 18 септември и е достъпно в рубриката „За потребителя” - “Информационни материали”.

Водещите публикации в него са посветени на новостите в социалноосигурителното законодателство у нас. Първият материал представя влезлите в сила от 15 август 2015 г. промени в Кодекса за социално осигуряване, а вторият разглежда развитието на тристълбовия осигурителен модел в България след 1 януари 2016 г.

Представянето на дейността на териториалните поделения на НОИ в страната продължава с анализ, посветен на предприетите действия и постигнатите резултати през първата половина на годината на структурата на института в гр. Стара Загора.

Съдържанието на бюлетина се допълва от материали, в които се споделя чуждият опит. В тях се акцентира както върху международните усилия за подобряването на превенцията и ограничаването на трудовите злополуки, така и върху възможните ефективни действия от страна на държавните институции за създаване на стимули за извеждане на работниците и служителите от сивата икономика.

Четвъртият брой на “Бюлетин на НОИ” за годината ще излезе в средата на месец декември 2015 г.