Получаване на достъп до информация съгласно споразумение между НОИ и НЗОК

Във връзка с подписано споразумение между Националния осигурителен институт (НОИ) и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), информираме лекарите, зъболекарите и лечебните заведения, сключили договор с НЗОК за оказване на извънболнична медицинска помощ, от необходимостта да предприемат следните действия:

Първо: За достъп до електронната услуга за проверка на упражнено право на пенсия, е необходимо софтуерният продукт, който използват, да бъде адаптиран. За улеснение на софтуерните разработчици, на Интернет страницата на НОИ (www.nssi.bg) в Рубрика „Е-услуги”, подрубрика „За разработчици на софтуер”, е публикувано описание на електронната услуга.

Второ: Лекарите следва да подадат заявление до НЗОК, съгласно обявен на тяхната интернет страница (www.nhif.bg) образец. Подадените заявления се проверяват, обобщават и данните от тях ще постъпват седмично от НЗОК към НОИ.

Трето: НОИ уведомява, че всеки ще има уникален код за достъп до електронната услуга, който ще се изпраща на изпълнителите на извънболничната медицинска помощ по електронен път, подписан с електронен подпис на заявения от тях електронен адрес.