НОИ стартира проект за осигуряване на равен достъп на хора с увреждания

Националният осигурителен институт (НОИ) приключи успешно процедурата за избор на изпълнител по Проект „Подобряване на професионалната компетентност на служителите в НОИ за осигуряване на равен достъп на хората с увреждания”.

На 16 март 2015 г. бе подписан договорът между НОИ и участника, спечелил откритата процедура – „Институт за управление на програми и проекти“ ЕООД.

Съгласно сключения договор, до средата на м. юли 2015 г. изпълнителят ще проведе 30 обучения на тема „Професионална компетентност на служителите в Националния осигурителен институт за осигуряване на равен достъп на хората с увреждания”, в които ще вземат участие общо 300 служители от Контактния център на НОИ и от приемните на института в цялата страна.

Обученията ще допринесат за развитието на професионалната компетентност на служителите на Националния осигурителен институт и ще спомогнат за подобряване на техните комуникативни способности при работа с лица със специфични потребности.

Изпълнението на проекта е по Договор №14-22-14/12.09.2014 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Стойността на договора е 21 600 лв. (без ДДС).