НОИ получи престижна награда за добри практики в администриране на социалното осигуряване

Националният осигурителен институт (НОИ) бе отличен със специална награда за постижения в електронния обмен на документи и данни за изплащане на краткосрочни обезщетения по време на Регионалния европейски форум за социално осигуряване, който се проведе в периода 18 - 20 април 2016 г. в шведската столица Стокхолм.

Събитието бе организирано от Международната асоциация за социално осигуряване (МАСО) и събра на едно място ръководители на институции за социално осигуряване от цяла Европа.

Престижната награда бе връчена на управителя на НОИ Бисер Петков от президента на МАСО Ерол Франк Стоове. По време на форума управителят на НОИ участва в дискусия на тема „Водещи иновации в администрирането на социалното осигуряване в Европа“, като активно се включи в обсъждането на възможностите за подобряване на качеството на предлаганите от осигурителните институции услуги чрез използване на съвременните информационни и комуникационни технологии. В своята презентация той акцентира върху подобряването на достъпа до социалното осигуряване чрез разширяване на кръга на предоставяните електронни услуги.  

Конкурсът „Награди за добри практики“ на МАСО се провежда на всеки три години, като тази години събра общо 71 участници от 27 организации в 19 страни.