НОИ отчете  резултатите по проект за професионално развитие за оказване на по-качествени осигурителни услуги

На 13 юни 2014 г. на заключителна конференция Националният осигурителен институт (НОИ) отчете резултатите от Проект „Професионално развитие за оказване на по-качествени осигурителни услуги”,

осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Събитието бе открито от управителя на НОИ г-н Бисер Петков и председателят на Надзорния съвет г-н Димитър Манолов.

В своето приветствие Бисер Петков посочи, че в основата на реализирания проект стои разбирането, че предоставянето на качествени административни услуги е една от най-важните задачи пред целия екип на НОИ. “Основната цел на проекта е повишаване на компетенциите на служителите в НОИ за оказване на по-качествени и ефективни осигурителни услуги за гражданите и бизнеса. Смятам, че неговата реализация ще се усети в позитивен аспект от клиентите на института”, завърши г-н Петков.

Проектът „Професионално развитие за оказване на по-качествени осигурителни услуги” включва две основни дейности: “Провеждане на обучения по комуникативни умения за работа с клиенти” и “Провеждане на обучения за професионално развитие, свързано с предоставяне на електронни услуги”. В тях взеха участие служители на института от всички 28 териториални поделения в страната, които бяха включени в специални тренинги за подобряване на компетенциите и затвърждаване на уменията в съответната сфера. В рамките на 12 месеца се проведоха 40 курса на обучение, в които бяха обучени близо 400 служители на НОИ.