0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Няма нужда от никакви таблици.
Да, правилно. Не забравяй в забележка да запишеш дните в болнични, както са записани в самият болничен.
В смисъл да го опиша като дати ли?
Изшинявам се но малко се обърках от различните мнения. В забележката се описват дните както са описани в болничния или само тези за сметка на НОИ? И ако болничните навлизат и в следващ месец по отделно ли се описват за всеки месц?Благодаря предварително
Когато изчислявам базата за болнични през 1995 година само заплатата по щат от миналия месец ли се взема или и класа? Благодаря предварителноП.П за първи път ще правя УП и ми е доста трудно така че моля да ме извините за тъпите въпроси
И още един въпрос за болничните през 1995.Когато напр. през м.май има 8 дни болничен изчислявам базата въз основа на заплатата за м.април.А когато и през юни има болнични 5 дни за база коя заплата вземам- за реално отработените дни през май или ...? И след това целия юли е в болнични. Малко объркано го обясних, но дано ме разберете
Побутвам темата! За общото благо залагам основата и нека всеки желаещ да се включи в изработването на помагалото като го копира, допълни с информация и отново публикува.СТАЖ БОЛНИЧЕН ДО 15 ДНИ НАД 15 ДНИ6 м. - 10 г. 70% 80%10 г. - 15 г. 80% 90%над 15 г. итрудови злополуки 90% 90%за гледане на болен се полага до 90 к.д. в 1 к.г.за гледане на болно дете то 16 г. се полага до 60 к.д. в 1 к.г.гледане болно дете до 9 г. - 100%за бременност и раждане - 100%