Автор Тема: работно ооблекло в училище  (Прочетена 404 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен viki60

• Чисто нов
  • *
  • Публикации: 1
работно ооблекло в училище
« -: Януари 31, 2012, 21:43 »
полага ли се работно облекло на назначен прев м. януари служител в училище? Казаха ми че нямам право.

Неактивен Таня-ЛС

• Почетен член
  • Публикации: 1533
Re: работно ооблекло в училище
« Отговор #1 -: Януари 31, 2012, 22:06 »
Разбира се, че ти се полага. А какво ли ще кажат на служител назначен в края на годината!?!? :innocent:
"Не встъпвай в пререкания с празнодумците: речта владеят всички, умът е присъщ на малцина. "
Катон

Неактивен PepiDani

• Moderator
  • Чисто нов
  • Публикации: 6
« Отговор #2 -: Февруари 01, 2012, 19:30 »
Да полага Ви се работно облекло. Няма обвързаност между облеклото и периода, в който постъпвате на работа, когато то се дава по Наредбата за лични предпазни средства или по тази за раб.облекло. Може единствено в КТД или друг вътрешнонормативен акт да е записано някакво ограничение в тази връзка, но то няма законова обоснованост. Единствно облеклото, получавано от държавните служители по ЗДС е регламентирано а календарна година и се полага пропорционално, ако служителя няма пълна година .

Неактивен bobo

• Чисто нов
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #3 -: Март 05, 2012, 23:46 »
Е, вече и учителите получават представително облекло в пари.

Мисля да запитам писмено г-н министъра дали ще има нарушение на законодателството, и ако има, на кои точно текстове от кои точно нормативи, ако в КТД е записано, че работно облекло (не на учители, а примерно на администативния персонал) се осигурява чрез плащане на пари по ведомост, м? Това по повод, че КТ дава две основания за осигуряване на работно облекло - наредбата или КТД. Наредбата е ясна, но за КТД не се казва нищо.

Предполагам какъв ще е отговорът, но ми е любопитна аргументацията.

* Последни теми

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal