0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Старите трудови книжки се използват до като има страници, на които може да се пише, чак след това се издава нова (синя) ТК, като не й се дава нов номер, а се записва номера на старата ТК и се пише, че е продължение.Продължение се записва и на всяка страница на новата ТК. За издал се записва името на предприятието, което издава новата книжка и датата когато е издадена.Новият образец ТК се издава и при постъпване за пръв път на работа, при загубена или унищожена ТК.
Само на първата синя книжка , която се издава след жълтата ли се записва "продължение", или на всички следващи?Или другите се извеждат с нов номер?
На мен не ми е ясно следното: Ако работник е нает за една година на работа и за целия период има една самоотлъчка, тогава трудовият му стаж ще е 11 мес., 29 дни или 11 мес.,30 дни?От броя календарни дни на конкретния месец на отсъствието ли се изважда самоотлъчката или се намаля с един ден общия стаж/ако е от целия стаж за колко дни приемаме 1 месец/?Благодаря предварително!
При подписване на допълнителни споразумения към трудовите договори ................. Управителя ни "разсеяно" подписа всичко, след това изрази несъгласие и унищожи документите.
Искам да попитам какви са ви мненията по въпроса, в ТК вписва ли се кода от НКПД? Аз винаги го вписвам, но колкото повече въртя назад ТК, които имам при мен, виждам че никой колега не го е нанасял. Тук пишете да е в скоби, имам една книжка на Труд и право, където също пише, че шифров номер на професията се има предвид кода от НКПД. Чета мнения на хората в одит-а, които май не го нанасят... в крайна сметка трябва ли, не трябва ли? Има ли въобще значение този код?