Публикуван е четвъртият брой за 2014 г. на информационния бюлетин на НОИ

Националният осигурителен институт (НОИ) съобщава, че четвъртият брой за 2014 г. на информационния бюлетин на НОИ вече е публикуван на интернет страницата на институцията (www.nssi.bg).

Изданието е онлайн от 12 декември и е достъпно в рубриката „За потребителя” - “Информационни материали”.

Водещият материал в него представя резултатите от социологическо проучване относно удовлетвореността на клиентите от качеството на услугите, предлагани в приемните на НОИ. Изследването е представително за страната и е направено във всички 28 териториални поделения на института.

В броя отново присъства публикация, свързана с актуалната за НОИ тема „Регистър на електронните болнични листове и решенията за обжалванията им“. В нея са обяснени технологичните изисквания, които лекарите и лечебните заведения трябва да изпълнят, за да могат успешно да работят със стартиращата от 1 януари 2015 г. система за подаване на данни от болничните листове през интернет. В посока ефективното използване на новите технологии за подобряване качеството на обслужването е и материалът за въвеждането на електронния разплащателен картон за изплащане на пенсии от пощенските станции в страната.

Съдържанието на броя се допълва от информационна бележка за петата работна среща на мрежата „Координация на комуникациите по социална сигурност“, репортаж от тържеството по случай професионалния празник на служителите на НОИ – 11 ноември и кратко представяне на актуалните промени в сръбската пенсионна система. Продължава и представянето на дейността на териториалните поделения на НОИ в страната.

Първият брой на “Бюлетин на НОИ” за 2015 г. ще излезе в средата на месец март 2015 г.