Българо-германски пенсионни консултации ще се проведат от 16 до 18 септември в Пловдив

От 16 до 18 септември 2014 г. в Пловдив ще се проведат традиционните българо-германски консултационни дни по пенсионни въпроси. Те се организират за 16-ти пореден път от Националния осигурителен институт и Германското пенсионно осигуряване, като домакин е териториалното поделение на НОИ в града.

В рамките на проявата четири експертни екипа ще консултират гражданите с осигурителни периоди в България и Германия по конкретни казуси, свързани с техните пенсионни права, придобити съгласно законодателствата на двете държави.

 Всички заинтересовани лица ще имат възможността да зададат своите въпроси по теми, свързани с условията за придобиване право на пенсия, преизчисляването и изплащането на пенсии съгласно правилата за координация на схемите за социална сигурност на европейските регламенти.

Срещите ще се проведат по предварително изготвени графици в сградата на териториалното поделение на НОИ, намираща се на ул. “Любен Каравелов” № 7. Желаещите могат да си запишат приемен час на телефони (032/ 608 601 и 032/ 608 788); или по електронната поща ( Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. ).

Приемното време за консултации за първите два дни е от 9.30 до 16.30 ч, а за третия – от 9.30 ч. до 13.00 ч. За по-голяма ефективност на консултациите е препоръчително всеки записал се да носи със себе си документите си за трудов/осигурителен стаж и осигурителен доход, както и документ за самоличност.