Автор Тема: Калкулатор: Граждански договор  (Прочетена 13992 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Katya

• Administrator
  • Пристрастен
  • Публикации: 520
    • Счетоводни услуги
Re:Калкулатор: Граждански договор
« Отговор #40 -: Април 06, 2011, 11:51 »
програмата греши поправете я!!!!16209*7,1%  =115,02 а не 85,,,,

Здравейте,

Малко по-спокойно моля. В този форум спазваме добрият тон и пишем грамотно. Имате първо предупреждение за бан от мен.

Дори това, което сте написали не е аритметично вярно. Цитирам: 16209*7,1%  =115,02.

Ако считате, че някоя от калкулациите не е правилна, то пуснете статична връзка с конкретното изчисление и ще го поверим. Статичната връзка се намира точно над бутона “За печат” и трябва да я копирате тук.

Калкулаторът е проверен и тестван и изчислява правилно, при правилно зададени входни данни.

Неактивен nikoia

• Чисто нов
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #41 -: Април 14, 2011, 09:16 »
Здравейте,
Имам следния въпрос : защо когато в калкулатора се отбележи, че гр. договор е за лицензионни и авторски права начислява само ДОД, но не и осигуровки. Всичко, което изчетох по темата за авторските права говори, че за лице, което не е СОЛ се дължат и ДОО, ДЗПО и ЗОК.
Благодаря. :-*

Неактивен Katya

• Administrator
  • Пристрастен
    • Счетоводни услуги
« Отговор #42 -: Април 14, 2011, 12:51 »
Здравейте,

Ето запознайте се и с тези материали коментиращи осигуряване при авторски и лицензионни възнаграждания
Върху авторските възнаграждения не се дължат осигурителни вноски - http://www.vedomost.info/trud-i-osiguryavane/139/470-o--

Неактивен lubomira91

• Чисто нов
  • *
« Отговор #43 -: Май 06, 2011, 09:40 »
Здравейте, искам да попитам нещо.  Намерих вашия калкулатор за граждански договори и бях много щастлива. Но като започнах да смятам видях , че изчислява само плоския данък, а мен ме интересуват и  останалите данъци . Може аз да не съм разбрала или видяла нещо и затова питам. Приятен ден :)

Неактивен Katya

• Administrator
  • Пристрастен
    • Счетоводни услуги
« Отговор #44 -: Май 09, 2011, 13:48 »
Кои останали данъци?
Ако имате предвид осигуровките, то калкулаторът изчислява и тях в зависимост от зададените параметри.

Неактивен pgirober

• Чисто нов
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #45 -: Юли 07, 2011, 11:03 »
Здравейте, първо поздравления за сайта, често го ползвам! :smile1: Искам да задам въпрос Може ли да се състави сметката като се предвиди да се изплаща по банков път на лицето? Не съм имала такъв случай до сега възможно ли е да се отрази някъде банкова сметка по която да се изплати възнаграждението?Може би трябва да се състави различна бланка.

Неактивен Katya

• Administrator
  • Пристрастен
    • Счетоводни услуги
« Отговор #46 -: Юли 07, 2011, 12:43 »
Здравейте, бланката е нормативно утвърдена. Не се ползва друга бланка.

Моля, при въпроси свързани с конкретни казуси - пишете в съответните раздели, за да не спамите темата излишно. Тук коментираме, само въпроси относно калкулатора, а не различни казуси на потребители.

Неактивен pgirober

• Чисто нов
  • *
« Отговор #47 -: Юли 07, 2011, 15:40 »
Благодаря ви съжалявам за причиненото неудобство.  :thumbup:

Неактивен tania.stainova

• Чисто нов
  • *
« Отговор #48 -: Юли 07, 2011, 16:35 »
Сайтът е прекрасен и изключително полезен, приемете моите искрени поздравления и благодарности!
Искам да попитам само 1 нещо във връзка с калкулатора на граждански договор. В случаите, когато брутната сума, след приспадане на НПР, е по-малка от МРЗ и лицето не е осигурено на други основания, то тогава не се дължат осигуровки, а само ДДФЛ. Защо калкулаторът тогава ми калкулира и осигуровки? Не мисля, че в случая важи хипотезата за самоосигуряващо се лице по чл. 40 ал. 5 от ЗЗО, тъй като ако лицето е пенсионер - то тогава не е самоосигуряващо се лице.
« Последна редакция: Юли 07, 2011, 16:40 от tania.stainova »

Неактивен tania.stainova

• Чисто нов
  • *
« Отговор #49 -: Юли 07, 2011, 16:45 »
Извинявам се, моя е грешката, калкулаторът съвсем коректно изчисли всичко и не ми пресметна суми за осигуровки. Което потвърждава теорията ми за тези осигуровки, когато сумата е по-малка от МРЗ. Отново искрено благодаря на създателите на сайта!

Неактивен vesavesa

• Чисто нов
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #50 -: Август 19, 2011, 21:21 »
Здравейте ! Радвам се на това което намерих тук.Но съм на малко по-друга възраст и не успях да се ориентирам къде мога да намеря актуалния калкулатор - за 2011 г .Може и да бъркам нещо , но моля да ме извините ако въпросът ми е малко "тъп". :help:

Неактивен Katya

• Administrator
  • Пристрастен
    • Счетоводни услуги
« Отговор #51 -: Август 20, 2011, 09:34 »
Здравейте,

За всеки калкулатор може да изберете година. Специално за този Граждански договор по-надолу има "Избери година", като 2011 е избрана по подразбиране. Тоест, ако смятате за 2011 не е необходимо да избирате. Ако имате въпроси относно законодателството или конкретен казус, може да ги зададете във форума в съответните раздели :)

Неактивен anka

• Чисто нов
  • *
« Отговор #52 -: Септември 05, 2011, 12:38 »
Издавам СИС на нерегистрирани земеделски производители за изкупена продукция,те не са длъжни да се осигуряват, как да маркирам т. 6 от СИС да не се попълва
« Последна редакция: Септември 05, 2011, 12:43 от anka »

Неактивен Katya

• Administrator
  • Пристрастен
    • Счетоводни услуги
« Отговор #53 -: Септември 05, 2011, 17:20 »
Ако не удържате ДОД и осигуровки, то не издавате тази сметка.

Неактивен RUMAVER

• Чисто нов
  • *
« Отговор #54 -: Септември 09, 2011, 14:51 »
Как да въведа данните за гр.договор на пенсионер с бруто сума 175,00 лв, така че да няма здравни осигуровки?

Неактивен Katya

• Administrator
  • Пристрастен
    • Счетоводни услуги
« Отговор #55 -: Септември 09, 2011, 18:32 »
Махнете отметка, не съм осигурен на друго основание и чекнете пенсионер съм ... и ще ви се открие още една опция за здравното осигуряване, която трябва да я чекнете също.

Неактивен vasildekov

• Чисто нов
  • *
  • Публикации: 5
Re: Калкулатор: Граждански договор
« Отговор #56 -: Декември 28, 2011, 23:09 »
Здравейте, имам следния казус:

Изпълнител съм на 3 граждански договора за дадени периоди в 2011 година. Възложителите по тях са три отделни дружества не свързани по между си. Сумите, ще бъдат платени в декември 2011 г. по 350 лв. бруто, еднократно плащане от всяка фирма. Опитвам се да пресметна с вашия калкулатор дължимите осигуровки за изпълнителя и възложителя, както и ДОД. Слагам отметка на 25% норм. признати, роден след 60, но едно от колебанията ми е къде да сложа отметка, Не съм осигурен(a) на друго основание през месеца или Осигурителен доход, върху който съм осигурен(а) през месеца, без сумата по тази сметка   тъй като имам и други суми от ГД в месеца? Бихте ли ми помогнали да се справя с този казус, като ми покажете как точно да изчисля осигуровките и ДОД в сметките за изплатени суми за трите ГД поотделно?

Благодаря предварително!

Весели празници!

Неактивен Katya

• Administrator
  • Пристрастен
    • Счетоводни услуги
« Отговор #57 -: Декември 29, 2011, 10:23 »
Освен тези 3 граждански договора по 350 лева имате ли друг доход, по който се внасят социални осигуровки през месеца?  Например по трудов договор, ДУК или като самоосигуряващо се лице? Ако ДА, то какви са сумите върху, които се внасят окигуровки по тях?

Неактивен vasildekov

• Чисто нов
  • *
« Отговор #58 -: Декември 29, 2011, 12:12 »
Здравейте,

само тези 3 граждански договора са, доходи от други правоотношения нямам към този момент.

Неактивен vasildekov

• Чисто нов
  • *
« Отговор #59 -: Декември 29, 2011, 12:24 »
Мисля, че в СИС на първият платил ще трябва да сложа отметка - Не съм осигурен(a) на друго основание през месеца и няма да има осигуровки, тъй като от 350 след нормат признатите 25% остават 262.50, което е под МРЗ. При втората СИС от вторият платил трябва ли да сложа отметката на Осигурителен доход, върху който съм осигурен(а) през месеца, без сумата по тази сметка тъй като вече имам една СИС в декември от първата фирма и ако ДА с каква сума? Как се процедира при третата СИС? Как се разпределят осигуровките за възложителите на ГД?

Благодаря за бързите отговори! Сериозен сайт и сериозна фирма!

* Последни теми

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal