Публикуван е четвъртият брой за 2016 г. на информационния бюлетин на НОИ

Националният осигурителен институт (НОИ) съобщава, че четвъртият брой за 2016 г. на информационния бюлетин на НОИ вече е публикуван на интернет страницата на институцията (www.nssi.bg). Изданието е онлайн от 27 декември и е достъпно в рубриката „За потребителя” - „Информационни материали”.

Водещият материал в броя предоставя информация за Консолидирания бюджет на държавното обществено осигуряване през 2017 г. В публикацията са представени основните параметри, заложени в него, както и подробности за планираните за следващата година политики за гарантиране финансовата стабилност на социалноосигурителната система и повишаване адекватността на пенсионните плащания.

В броя присъства още анализ на резултатите от традиционното годишно изследване на удовлетвореността на клиентите на НОИ от качеството на предлаганите услуги от института, в който са представени данните за показатели като „достъпност“, „време на изчакване“ и „време за извършване на услугата“.

Съдържанието на бюлетина се допълва от резюме на доклад на Международната асоциация за социално осигуряване (МАСО) относно десетте глобални предизвикателствата пред социалната сигурност и материал за традиционното отбелязване на професионалния празник на служителите на НОИ – деня на Св. Мина (11 ноември).

Първият брой на „Бюлетин на НОИ” за 2017 г. ще излезе в средата на месец март следващата година.