НОИ с престижна награда от Webit за дигитален проект в публичната администрация

Националният осигурителен институт (НОИ) получи голямото отличие „Best Public Institution in Citizen Interaction” на годишните награди “Награди на бъдещето” на осмото издание на Webit Festival Europe.

На събитието, което се проведе на 25 април 2017 г., бяха отличени най-добрите бизнес модели и управленски решения за успешно интегриране на технологични решения и подобряване на качеството на обслужване на потребителите. НОИ беше удостоен с престижната награда за уеб-приложението „Интегрирана система за електронен обмен на документи и данни ", чрез което бе постигнато пълното електронизиране на обмена на данни между лечебните заведения, осигурителите и НОИ за изплащане на парични обезщетения.

„Тази награда е за IT и бизнес екипите в НОИ, които реализираха интегрираната система. Тя е авторитетно признание, че с използването на дигиталните решения за по-добро обслужване на потребителите, НОИ се развива в правилната посока“, заяви при получаването на приза управителят на НОИ Бисер Петков.

В категорията „Публична институция с най-добри практики за взаимодействие между администрацията и гражданите“ се удостояват публични администрации и лидери в България и Централна и Източна Европа, които са пионери в използването на дигиталните комуникационни канали за постигане на по-ефективно и прозрачно взаимодействие с гражданите и бизнеса. Наградите на Webit се фокусират върху качеството и ефективността на бизнес моделите и иновативните решения на публичните организации в контекста на новите технологични реалности и тяхната социална значимост в съвременния дигитален свят, като акцентът е поставен върху държавите от Централна и Източна Европа.