Образователната програма на НАП спечели PR Приз 2017 г. за публичен проект

Образователната програма на НАП „Влез в час с данъците“ взе голямата награда в категория „PR проект в публичния сектор“ на конкурса PR Приз 2017, организиран от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). Победителите в най-дългогодишния конкурс в сферата на връзки с обществеността бяха обявени на тържествена церемония вчера (18 май), която се проведе в Софийската градска художествена галерия.

Това не е първото отличие на БДВО за „Влез в час с данъците“. През 2015 г. образователният проект на НАП стана носител на първата специална награда, която се връчва от Комисията по професионална етика към дружеството. Целта на наградата е да насърчи PR-специалистите в своята работа да прилагат, да следват и да се уповават на Етичния кодекс на експертите по връзки с обществеността.

НАП провежда образователния си проект за трета поредна година. В рамките на последното му издание са изнесени над 700 учебни часа, посветени на данъци и осигуровки в средните училища в цялата страна. „Влез в час с данъците“ има за цел да повиши данъчната и финансова грамотност на подрастващото поколение в България. НАП е пионер в дигиталното обучение сред младите със системата си за онлайн обучение, която беше въведена през миналата година.