Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Държавната комисия по хазарта

Проектът на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Държавната комисия по хазарта и на нейната администрация е разработен във връзка с приети промени в Закона за администрацията.

С предложените промени се предвижда създаване на ново специализирано звено – дирекция "Лицензионна и контролна дейност“ и се разширява функционалният обхват на общата администрация – дирекция "Финансово-стопански дейности и административноправно обслужване", която ще осъществява и процесуалното представителство на комисията.

На следващо място с предложените промени са прецизирани и функции на двете структурни звена във връзка с осъществяваните от тях правомощия по отношение на процесуалното представителство на Държавната комисия по хазарта в качеството на надзорен орган, контрола в хода на лицензионното производство и последващия такъв за изпълнение разпоредбите на Закона за хазарта и свързаните с него подзаконови нормативни актове.

Предложените промени налагат намаляване на числеността на персонала на Държавната комисия по хазарта с три щатни бройки, като при спазване на § 16, ал. 1 и 2 от преходните и заключителните разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за администрацията (ДВ, бр. 15 от 2012 г., изм. и доп., бр. 96 от 2015 г., в сила от 1.01.2016 г., доп., бр. 57 от 2016 г., изм., бр. 98 от 2016 г., в сила от 1.01.2017 г., бр. 85 от 2017 г.) е необходимо с тези бройки да се увеличи численият състав на Министерството на финансите, за да се укрепи капацитетът на дирекция „Правна“,  дирекция „Човешки ресурси и административно обслужване“ и дирекция „Информационни системи“ във връзка с изпълнение на възложените им функции.

 

Отговорна дирекция:  „Данъчна политика”
E-mail:  taxpolicy@minfin.bg

 



Дата на откриване: 25.5.2018 г.
Целева група: Всички заинтересовани
Сфера на действие: Финанси и данъчна политика
Дата на приключване: 24.6.2018 г.