Раздели > ТРЗ и Осигуряване

втори трудов договор

<< < (3/6) > >>

СТОЯНОВА:
Здравейте, и аз имам подобен случай, лице на основен ТД ( 8 часа ) при друг работодател, мисля да го назнача по
чл. 111 ( 2 часа ). Та се питам трябва ли да се води форма 76 ( работят само собственика и въпраосното лице ) и каква е тази декларация, че лицето е съгласно да работи повече часове и къде се подава.

alfa:
Здравейте,правото на обезщетение за майчинство се запазва при сключване на втори трудов договор след 135-я ден:

Таня-ЛС:

--- Цитат на: danielap в 03.08.2012, 10:15 ---здравейте!имам следният казус.лице на основен трудов договор 8 часа е в майчинство, може ли да сключи трудов договор по чл ,111 и да си работи на 4 часа или на 8 като си остава в същото време на трудов договор при първият работодател и оттам си ползва майчинството,

--- Край на цитат ---

В майчинство кое? Ако е за оглеждане на дете до 2г възраст, има право да си получава пълното майчинство и да работи на втори ТД дори и за 8ч да е той.

Таня-ЛС:

--- Цитат на: alfa в 03.08.2012, 12:08 ---Здравейте,правото на обезщетение за майчинство се запазва при сключване на втори трудов договор след 135-я ден:


--- Край на цитат ---

Има право да работи, но няма да получава обезщетението до 410-те дни. Никак не съм съгласна с това писмо и така е написано, че може да се прочете и така, и така. Четете внимателно и разсъждавайте.

alfa:
http://осигуровки2011.com/?p=1042
  ето тук е дискутирано писмото от НОИ и отделни различни случаи пак в тази връзка.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия