Как да определя мястото на доставката

21.11.2019, 14:57 236 0

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


sunlight_eli

  • Публикации: 44 / 1
Имам следния случай - българско дружество предоставя услуга по видео заснемане на събития (конференции и подобни мероприятия) в друга страна от ЕС. Клиенти са и както данъчно задължени лица, така и данъчно незадължени (неправителствени организации). Услугата представлява наем на техника и оператор на място (30% от цената) и стрийминг по интернет в реално време и качването на записа на платформа на компанията и даването на достъп за определен период. също така се добавят към записа и някакви анимирани надписи. Как да определя мястото на доставка:
- като далекосъобщителна услуга/услуга по електронен път (чл. 21, ал. 6)- тогава ще се начислява ДДС-то на страната на клиента ДНЛ и ще се подава справка в MOSS, но ме  притеснява, че услугата не е автоматизирана (видеозаснемането с оператор е 30% от стойността) и не става въпрос за радио и телевизионно излъчване, а в регламента примерите са само за такова
- като услуга свързана с организиране на събитие - тогава ако е данъчно незадължено лице ще е по чл. 21, ал. 4, буква а или по чл. 21, ал. 2 - ако е ДЗЛ- все ще е там където е събитието.
- да си гледам само разпоредбите на чл. 21, ал. 1 и 2 без да го обвързвам като услуга за събитие?
Досега е подавано като електронни услуги, съответно е подавана справка в МОСС, но аз колкото повече чета, толкова повече си мисля че не е правилно.

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 24 000 членове!

Харесайте ни във Facebook