Изнасяне, без стоката да напуска България

15.11.2019, 10:34 400 5

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


grandoST

  • Публикации: 7 / 0
Имам казус - помогнете- Фирма разпространява SIM карти на наши GSM оператори. Израелска тур операторска фирма предлага безплатно такива SIM карти на своите клиенти- туристи, като пристигнат в България, чрез екскурзовода си тук, в България. Как българската фирма, която предоставя тези SIM карти да фактурира на Израелската тур операторска фирма предоставеното/продадено количество SIM карти ? Явява се износ, но не напуска страната ?!

Magrat

  • Публикации: 121 / 12
Защо да е износ? Къде се прехвърля собствеността собствеността върху SIM картите?

delphine

  • Публикации: 8762 / 1470
Явява се износ, но не напуска страната ?!

Чл. 17. (1) Място на изпълнение при доставка на стока, която не се изпраща или превозва, е мястото, където стоката се намира при прехвърляне на собствеността или при фактическото предоставяне на стоката по чл. 6, ал. 2.
........................ ...
Чл. 28. Облагаема доставка с нулева ставка е:
1. доставката на стоки, които се изпращат или превозват от място на територията на страната до трета страна или територия от или за сметка на доставчика;
2. доставката на стоки, които се изпращат или превозват от място на територията на страната до трета страна или територия от или за сметка на получателя, ако получателят е лице, което не е установено на територията на страната; тази разпоредба не се прилага, когато стоките са предназначени за зареждане, оборудване и снабдяване на плавателни съдове и въздухоплавателни средства, които се използват за спортни и развлекателни цели или за лични нужди.

grandoST

  • Публикации: 7 / 0
Да ,прави сте! Това означава, че ще издадем фактура с ДДС - 20 %. Нали така?

delphine

  • Публикации: 8762 / 1470
Да ,прави сте! Това означава, че ще издадем фактура с ДДС - 20 %. Нали така?

Да.  :smile1:

grandoST

  • Публикации: 7 / 0
Благодаря!

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 24 000 членове!

Харесайте ни във Facebook