Отпада Споразумение за изплащане на наложен платеж чрез пощенски паричен превод

15.10.2019, 05:24 2012 0

15.10.2019, 05:24
Публикации: 4 / 1
Здравейте!

Преди седмица със служител на Еконт обсъждахме предимствата на Споразумение за изплащане на наложен платеж чрез пощенски паричен превод по банка за онлайн търговци (в този случай отпада задължението на електронните търговци да издават касова бележка от наложените платежи)

Тъй като аз като онлайн търговец няма да приемам други плащания, освен тези по наложените платежи, съответно и няма други обстоятелства заради, които да се наложи да издавам касови бележки, това Споразумение беше решението за мен, което да ме освобождава от задължението за закупуване на касов апарат.

Вчера (14.10.19), когато се свързах с Еконт относно сключване на съответното спразумение ми отговориха, че има промени в законодателството на Р България, а именно: пощенски оператор не може да осъществява превод по банкова сметка на трети лица, както и че НАП също са предприели действия по създаване на виртуален касов апарат за електронни търговци и да очакваме промени и в тази насока.
До края на месец Октомври 2019 Еконт ще предприемат действия, които ще бъдат съгласувани със закона и в полза на клиента, но друга информация за момента няма.

Сега съм в позиция, в която задържам старта на бизнеса си и изчаквам докато Еконт не въведат новите промени, за да започна работа с тях.

Някой има ли повече информация относно тези промени за онлайн търговци в законодателството и за работата с пощенски оператори?

Благодаря!
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група