Сгрешено име на контрагент в подадени ддс декларации

20.08.2019, 10:52 310 1

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


IVAN_19

  • Публикации: 572 / 10
5 месеца сме подавали грешно име и ЕИК на гръцка фирма в дневниците за покупка и продажба за съответните периоди. След установяването на грешката подадохме искане за корекция на основание чл 126.ал 3 т2 . Сега получаваме писмо,че този член не е приложим в случая и толкова .. Да май наистина  е трябва да е Т1 но след това писмо ново искане ли трябва да подадем. Все пак имаме право на корекция по чл 126
 
 

delphine

  • Публикации: 8704 / 1462
Така като чета т.2 , на която сте се позовали наистина е неприложима, защото имате според НАП неотразен документ , а не неправилно отразен. Един вид за Вас сгрешеният доставчик е характеристика на неправилно отразен документ и се позовавате на т.2. Те отхвърлят това основание - следва, че имате просто неотразен докумен по тази логика . Ако това е правилно като извод за този неотразен документ ще приложите т.1 и ще го отразите сега, а ще подадете искане по т.2 за корекция на ДДС за месеците със сгрешен доставчик .
Май натам водят нещата, но нека и други си кажат мнението.
Иначе съгласно доста масова практика / не казвам правилна / подавате с минус документа с грешен доставчик и с плюс с правилния. Ясно защо се прави .  :smile1:
Ако решите да следвате чл.126 тогава горния алгоритъм се очертава.

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 24 000 членове!

Харесайте ни във Facebook