Отдаване под наем на общежитие

27.06.2019, 11:18 2260 2

27.06.2019, 11:18
Публикации: 38 / 0
Здравейте.
  Понеже имаме молба от местната община и заедно с огранизатора във връзка едно национално състезание, да настаним за период   с 5 нощувки деца, т.е 6 дни без да им осигуряваме храненето ,от цялата страна в нашето общежитие и няколко ръководители и родители. По принцип до сега не сме правили подобно нещо и въобще не сме отдавали под наем нищо. Не сме към общината, т.е сме сме си държавно, което вероятно и ще олесни всичко. Съответно цената няма да е кой знае с каква печалба, колкото да се покрият всичките разходи от наша страна, т.е символично минимална печалба.. Договор нали задължително ще се сключи с организатора и съответно ще си издадем фактура за наем на организатора, ще ни преведат парите и ще си платим там 3% данъка по ЗКПО.  Искам да попитам освен договор, трябва ли нещо друго  от нормативна гледна точка да се направи? Мислех си към договора има  протокол за приемане и предаване, че всичко е било здраво по базата и съответно в последния ден да има подписан обратен протокол за приемане без възражения. В договора ще си бъде описано, ако има материални щетите, че ще бъдат за сметка на организатора.
#1 | 27.06.2019, 13:47
Публикации: 38 / 0
Мисля, дали да не мине на одобрение, през педагогически съвет или общо събрание.
#2 | 27.06.2019, 14:25
Публикации: 4367 / 719
Проверете в ЗПУО дали ПС има такива права да определя цени. На ОС мисля, че не му е работа това. Може би някаква вътрешна назначена от директора комисия може да ги определи, но пак трябва да има някакво основание и начин на калкулиране?
Договор може да сключите, като опишете кой за какво отговаря, срокове, цени, щети и т.н., но мисля, че не е задължителен. Фактура ще издадете, ще си начислите приход и данък, данъка може да платите сега или чак в края на годината, преди зануляване, накуп, ако имате и други наеми.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група