Отдаване под наем на общежитие

27.06.2019, 11:18 570 2

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


behwolf

  • Публикации: 15 / 0
Здравейте.
  Понеже имаме молба от местната община и заедно с огранизатора във връзка едно национално състезание, да настаним за период   с 5 нощувки деца, т.е 6 дни без да им осигуряваме храненето ,от цялата страна в нашето общежитие и няколко ръководители и родители. По принцип до сега не сме правили подобно нещо и въобще не сме отдавали под наем нищо. Не сме към общината, т.е сме сме си държавно, което вероятно и ще олесни всичко. Съответно цената няма да е кой знае с каква печалба, колкото да се покрият всичките разходи от наша страна, т.е символично минимална печалба.. Договор нали задължително ще се сключи с организатора и съответно ще си издадем фактура за наем на организатора, ще ни преведат парите и ще си платим там 3% данъка по ЗКПО.  Искам да попитам освен договор, трябва ли нещо друго  от нормативна гледна точка да се направи? Мислех си към договора има  протокол за приемане и предаване, че всичко е било здраво по базата и съответно в последния ден да има подписан обратен протокол за приемане без възражения. В договора ще си бъде описано, ако има материални щетите, че ще бъдат за сметка на организатора.

behwolf

  • Публикации: 15 / 0
Мисля, дали да не мине на одобрение, през педагогически съвет или общо събрание.

bobo

  • Публикации: 2840 / 384
Проверете в ЗПУО дали ПС има такива права да определя цени. На ОС мисля, че не му е работа това. Може би някаква вътрешна назначена от директора комисия може да ги определи, но пак трябва да има някакво основание и начин на калкулиране?
Договор може да сключите, като опишете кой за какво отговаря, срокове, цени, щети и т.н., но мисля, че не е задължителен. Фактура ще издадете, ще си начислите приход и данък, данъка може да платите сега или чак в края на годината, преди зануляване, накуп, ако имате и други наеми.

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 24 000 членове!

Харесайте ни във Facebook