Осчетоводяване на 3 дни за см.на работодателя

13.06.2019, 18:15 544 2

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


ditzve

  • Публикации: 893 / 50
Как осчетоводявате 3-те дни болничен за сметка на работодателя? В см.604 или в.см.605? Т.е като заплати или като осигуровки.Аз съм за см.604,обаче ТРЗ програмата ми не мисли така?Не бях се замисляла,но в последно време в една фирма има доста болнични и ми направи впечатление.Как мислите?

bobo

  • Публикации: 2818 / 378
"Обезщетения при временна неработоспособност и трудоустрояване"
"Осигурителят изплаща на осигуреното лице за първите три работни дни от временната неработоспособност 70 на сто от среднодневното брутно възнаграждение за месеца..."

Никак не ми прилича на осигуровки, още повече - върху сумата за тези три дни се плащат осигуровки, а да се плащат осигуровки върху осигуровки е нонсенс.

ПП Понеже аз съм в бюджета, при нас има отделен параграф за заплати, отделен за обезщетения ("Други възнаграждения и плащания за персонала") и отделни за видовете осигуровки ("Задължителни осигурителни вноски от работодатели").

ditzve

  • Публикации: 893 / 50
Мерси за мнението.До сега не съм обръщала много внимание,защото е имало много малко болнични.Обаче сега в една фирма се получи така,че има доста и нещата лъснаха.Програми,програми,ама задмониторното устройство трябва винаги да е на щрек. :wink1:

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 24 000 членове!

Харесайте ни във Facebook