Може ли заем от съдружник да се трансформира в капитал неподлежащ на регистрация

10.06.2019, 19:36 664 5

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Eko.plam

  • Публикации: 13 / 0
Може ли заем от съдружник да се трансформира в капитал неподлежащ на регистрация /не допълнителна вноска по 134/. Остатъка по заемът е 150000лв главница лихвите са платени. Фирмата е на загуба и искам да махна тая тежест от нея за евентуални заеми от банки.

ХХХХХ

  • Публикации: 6273 / 915
А каква е разликата от варианта "увеличаване на капитала с допълнителна вноска на собственика "? Освен че при регистрацията ва увеличението на капитала парите няма да минат през набирателна сметка.

Eko.plam

  • Публикации: 13 / 0

ХХХХХ

  • Публикации: 6273 / 915
И аз не разбрах как си представяте трансформирне на заем в капитал неподлежащ на регистрация ?
Е, може да може. Не твърдя, че знам всичко. Само питам.

delphine

  • Публикации: 8706 / 1462
https://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=7718.0

В тази тема вижте отговор 9 и прикачения файл към него. в общи линии по този въпрос, който поставяте е необходима и консултация с юрист, защото има доста правни моменти, които трябва да се съобразят.
Според мене / без да претендирам, че давам правилния отговор в момента / искате да "преместите" едни пари от една сметка в друга. Би следвало обаче да се отпише и задължението към съдружника преди да се премине към тази стъпка. Имаше преди време една тема / аналогична / за трансформиране на допълнителни вноски в капитал. Там доста добре се даваше аргументация, че това е възможно , но не и преди да се отпишат самите вноски и да се закрие задължението.


В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 24 000 членове!

Харесайте ни във Facebook