Работа на почаво заплащне по график

30.05.2019, 13:13 322 3

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


dosa.d

  • Публикации: 11 / 0
Може ли малко информация?Изчетох за кой ли път наредбата и кодекса и не намирам  отговор. Работници са назначени на почасово заплащане. Работят по 8 часа на ден по график, / само през деня/, вкл събота и неделя. Нямат извънреден труд, Нямат нощен труд.  Трябва да им се осигури междуседмична почивка 2  последователни дни. ОК ! В кодекса пише " единия от тях ОБИКНОВЕНО е неделя." В наредбата нищо такова не пише. Според мен не е задължително да е неделя,А заплаща ли се увеличение на заплатата за неделя, когато са по график? За официалните празници - ясно 100 % Ще бъда благодарна  за информацията.

P.G.H.R.

Точно така, правилно сте прочела, че обикновено е неделя, но това не значи задължително.
Може да се случи и да е в друг ден, нали точно за това се прави график, с който те се запознават предварително и биха могли да изразят несъгласието си (евентуално). :wink1:
Няма причини да получават увеличение на заплащането, освен ако не са изработили повече от нормативните месечни часове, а %-тът на увеличение си е ясно регламентиран в КТ.

dosa.d

  • Публикации: 11 / 0
Благодаря Ви за отговора!

bobo

  • Публикации: 2764 / 371
Само за протокола, в КТ не е написано "обикновено" (което предполага и алтернатива), а "по начало", което е малко мъглив за участието му в закон термин. Но все пак не е "задължително" в неделя :)

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 20 000 членове!

Харесайте ни във Facebook