Предоставяне на инструментална екипировка за производство при контрагенти в чужбина

24.04.2019, 12:22 1120 0

24.04.2019, 12:22
Публикации: 5 / 0
Здравейте, колеги! Създадоха ни следния казус, за който търсим най-доброто и ненатоварено с данъци решение:
Българска фирма е проектирала свой продукт и инструментална екипировка за машини, с които да го произвежда. Инструментите са произведени в Китай. Част от ще останат на място в китайското производствено предприятие, за да изработва някои от елементите, влизащи в крайния продукт. Останалите инструменти ще се изпратят до контрагент на фирмата, производствено предприятие в Италия. Италианската фирма ще получава изработените в Китай части и ще завършва крайния продукт, който ще бъде закупен в готово за продажба състояние от българската фирма.
Собствениците на БГ фирмата искат да притежават инструменталната екипировка, да я заведат като ДМА на дружеството, за да могат да я преместват периодично при различни производители в различни европейски държави без да се налага да се произвежда нов инструмент.
При подобни ситуации с предоставяне на иструменти за производство от фирма в ЕС към български производител, първата се регистрира в БГ за ДДС цели, но това ще бъде много непрактично, ако периодът на предоставяне е само за няколко месеца.
Възможно ли е да се сключи договор за отговорно пазене с контрагента, при когото са инструментите с уточнения, че той ще използва тези инструменти само за продукти по наша поръчка?
Имате ли идея как ще се оформи сделката за инструментите, които остават в Китай, за да бъдат наша собственост, но на китайска територия?
Благодаря предварително за мненията!
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група